Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept)

Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 21. augusta 2011 11:46Ďalšie jeho recepty

Inspiraciu na toto jedlo som dostala u sestry pri mojej poslednej navsteve na Slovensku. Helenka ho ale pre mna pripravila s kuracinou. Ja som mala doma krkovicku, tak som to skusila urobit takto.

Suroviny

4-6
porcie
25
minút
príprava
120
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Krkovicku som nakrajala na hrubsie platky. Z obidvoch stran som ju nasolila a okorenila. Nerozklepavala som ju.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1

Pripravila som si paradajky, papriku, olivy, sampiony som nakrajala na stvrtky a cibulu na vacsie mesiacky.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2

Platky masa som oprazila na rozpalenom oleji a ulozila som ich do zapekacej misky.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3

Na olej kde som oprazila maso som vlozila nakrajanu cibulu.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

Cibulu som prazila na miernom ohni, pokym sa nerozpustilo vsetko co zostalo na dne hnca po oprazenom mase.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

K cibuli som potom pridala nakrajanu papriku a sampiony. Vsetko som spolu chvilu prazila.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6

Medzitym som si nakrajala osupane paradajky a vybrala som kostky z oliv.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7

Tieto som tiez potom vlozila medzi ostatnu zeleninu. Chvilu som vsetko spolu poprazila asi tak 2-3 minuty.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 8

Zeleninu som zaliala vodou, osolila a okorenila podla chuti.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 9

Pripravenou zeleninovou zmesou som zaliala opecene platky masa. Maso som prikryla a dala som ho piect do vyhriatej rury 200C.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 10

Po hodine som maso odokryla a premiesala. Ked treba moze sa omacka este prichutit. Maso som znova prikryla a dala som ho na dalsiu hodinu do rury.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 11

Po hodine bolo maso upecene. Cast omacky som odobrala do misky a rozmixovala som ju. Rozmixovanu omacku som potom vyliala naspat na maso a vsetko som spolu premiesala. Omacka sa takto pekne zahustila.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • cica2, 21. augusta 2011 o 14:23
    krásne spracovaný recept a výborné jedlo!:)


  • tinca, 21. augusta 2011 o 17:49
    chutný rcp a pekné fotky


  • ancicka, 21. augusta 2011 o 19:34
    toto sa mi páči.rozmýšľam,/nahlas/keby som nedávala piecť,ale by som to nechala dusiť v liatinovom hrnci ,bolo by rovnako dobré?A k tomu fajné pečené zemiačky...


  • bejaja, 22. augusta 2011 o 09:01
    určite výborné a chutné jedlo.


  • tatranka, 22. augusta 2011 o 14:36
    Chutné jedlo.Pekne upravený a spracovaný recept.Chutná mňamka.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • palokuchki, 24. augusta 2011 o 02:17
    Dakujem vam za mile komentare. @ancicka , urcite to mozes robit aj v tom liatinovom hrnci. Mne to vyhovovalo robit takto v rure, mohla som popri vareni robit aj robotu vonku a nemusela som sa bat, ze sa mi to pripali.


  • karolka, 9. júna 2013 o 12:36
    Mala som v mrazničke krkovičku a hľadala som nejaký recept, pretože v lete nemám rada pečenú krkovičku (s kapustou a knedľou). Našla som tento tvoj recept (asi pred tromi týždňami) a dnes som ho vyskúšala. Krkovičku som naklepala, vynechala som olivy a pridala som plátok domácej slaninky, ktorú som pokrájala na tenké rezance, ostatné suroviny a postup som dodržala podľa Tvojho receptu. Je po obede, bolo to výborné. Mäsko krehké, šťava vynikajúca chuť, no proste na zjedenie. Som veľmi rada, že som našla práve tento recept.


  • palokuchki, 9. júna 2013 o 14:07
    @karolka som velmi rada, ze vam chutilo a dakujem ti ze si dala vediet.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist