Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept)

Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 21. augusta 2011 11:46Ďalšie jeho recepty

Inspiraciu na toto jedlo som dostala u sestry pri mojej poslednej navsteve na Slovensku. Helenka ho ale pre mna pripravila s kuracinou. Ja som mala doma krkovicku, tak som to skusila urobit takto.

Suroviny

4-6
porcie
25
minút
príprava
120
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Krkovicku som nakrajala na hrubsie platky. Z obidvoch stran som ju nasolila a okorenila. Nerozklepavala som ju.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1

2

Pripravila som si paradajky, papriku, olivy, sampiony som nakrajala na stvrtky a cibulu na vacsie mesiacky.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2

3

Platky masa som oprazila na rozpalenom oleji a ulozila som ich do zapekacej misky.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3

4

Na olej kde som oprazila maso som vlozila nakrajanu cibulu.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

5

Cibulu som prazila na miernom ohni, pokym sa nerozpustilo vsetko co zostalo na dne hnca po oprazenom mase.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

6

K cibuli som potom pridala nakrajanu papriku a sampiony. Vsetko som spolu chvilu prazila.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6

7

Medzitym som si nakrajala osupane paradajky a vybrala som kostky z oliv.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7

8

Tieto som tiez potom vlozila medzi ostatnu zeleninu. Chvilu som vsetko spolu poprazila asi tak 2-3 minuty.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 8

9

Zeleninu som zaliala vodou, osolila a okorenila podla chuti.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 9

10

Pripravenou zeleninovou zmesou som zaliala opecene platky masa. Maso som prikryla a dala som ho piect do vyhriatej rury 200C.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 10

11

Po hodine som maso odokryla a premiesala. Ked treba moze sa omacka este prichutit. Maso som znova prikryla a dala som ho na dalsiu hodinu do rury.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 11

12

Po hodine bolo maso upecene. Cast omacky som odobrala do misky a rozmixovala som ju. Rozmixovanu omacku som potom vyliala naspat na maso a vsetko som spolu premiesala. Omacka sa takto pekne zahustila.
Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 21. augusta 2011 o 14:23
    krásne spracovaný recept a výborné jedlo!:)


  • tinca, 21. augusta 2011 o 17:49
    chutný rcp a pekné fotky


  • ancicka, 21. augusta 2011 o 19:34
    toto sa mi páči.rozmýšľam,/nahlas/keby som nedávala piecť,ale by som to nechala dusiť v liatinovom hrnci ,bolo by rovnako dobré?A k tomu fajné pečené zemiačky...


  • bejaja, 22. augusta 2011 o 09:01
    určite výborné a chutné jedlo.


  • tatranka, 22. augusta 2011 o 14:36
    Chutné jedlo.Pekne upravený a spracovaný recept.Chutná mňamka.


  • palokuchki, 24. augusta 2011 o 02:17
    Dakujem vam za mile komentare. @ancicka , urcite to mozes robit aj v tom liatinovom hrnci. Mne to vyhovovalo robit takto v rure, mohla som popri vareni robit aj robotu vonku a nemusela som sa bat, ze sa mi to pripali.


  • karolka, 9. júna 2013 o 12:36
    Mala som v mrazničke krkovičku a hľadala som nejaký recept, pretože v lete nemám rada pečenú krkovičku (s kapustou a knedľou). Našla som tento tvoj recept (asi pred tromi týždňami) a dnes som ho vyskúšala. Krkovičku som naklepala, vynechala som olivy a pridala som plátok domácej slaninky, ktorú som pokrájala na tenké rezance, ostatné suroviny a postup som dodržala podľa Tvojho receptu. Je po obede, bolo to výborné. Mäsko krehké, šťava vynikajúca chuť, no proste na zjedenie. Som veľmi rada, že som našla práve tento recept.


  • palokuchki, 9. júna 2013 o 14:07
    @karolka som velmi rada, ze vam chutilo a dakujem ti ze si dala vediet.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist