Krkovička pečená so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Inspiraciu na toto jedlo som dostala u sestry pri mojej poslednej navsteve na Slovensku. Helenka ho ale pre mna pripravila s kuracinou. Ja som mala doma krkovicku, tak som to skusila urobit takto.

4-6
porcie
25 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krkovicku som nakrajala na hrubsie platky. Z obidvoch stran som ju nasolila a okorenila. Nerozklepavala som ju.
  2. Pripravila som si paradajky, papriku, olivy, sampiony som nakrajala na stvrtky a cibulu na vacsie mesiacky.
  3. Platky masa som oprazila na rozpalenom oleji a ulozila som ich do zapekacej misky.
  4. Na olej kde som oprazila maso som vlozila nakrajanu cibulu.
  5. Cibulu som prazila na miernom ohni, pokym sa nerozpustilo vsetko co zostalo na dne hnca po oprazenom mase.
  6. K cibuli som potom pridala nakrajanu papriku a sampiony. Vsetko som spolu chvilu prazila.
  7. Medzitym som si nakrajala osupane paradajky a vybrala som kostky z oliv.
  8. Tieto som tiez potom vlozila medzi ostatnu zeleninu. Chvilu som vsetko spolu poprazila asi tak 2-3 minuty.
  9. Zeleninu som zaliala vodou, osolila a okorenila podla chuti.
  10. Pripravenou zeleninovou zmesou som zaliala opecene platky masa. Maso som prikryla a dala som ho piect do vyhriatej rury 200C.
  11. Po hodine som maso odokryla a premiesala. Ked treba moze sa omacka este prichutit. Maso som znova prikryla a dala som ho na dalsiu hodinu do rury.
  12. Po hodine bolo maso upecene. Cast omacky som odobrala do misky a rozmixovala som ju. Rozmixovanu omacku som potom vyliala naspat na maso a vsetko som spolu premiesala. Omacka sa takto pekne zahustila.