Krémové orieškové rezy s čokoládou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. októbra 2013

Pre mojich najmilších som na dnes upiekla veľmi úžasný orieškový rez...oriešky som pred použitím do cesta aj do krému opiekla na panvici..tomuto zákusku to Zobraziť celý popisPre mojich najmilších som na dnes upiekla veľmi úžasný orieškový rez...oriešky som pred použitím do cesta aj do krému opiekla na panvici..tomuto zákusku to dalo šmrnc a veru sa všetkým veľmi páčili aj chutili...

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
340 g
5 ks
11 lyžíc
120 g
230 g
1 ks
Krém:
500 ml
5 lyžíc
2 bal.
100 g
100 g
200 g
1 lyžicu
300 ml
1 lyž.
2 bal
2 ks
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Vajcia s práškovým cukrom som vymiešala do peny 5 minút..

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    po malých dávkach som opatrne vmiešavala do cesta múku zmiešanú s práškom do pečiva..

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom v malých dávkach som do cesta vmiešavala mleté oriešky..

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    plech som vystlala pečiacim paprierom a cesto som vyliala na plech...trúbu som nechala vyhriať na 180st.

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečený koláč som nechala vychladiť a potom som ho upravila na veľkosť podnosu..korpus sa mimoriadne vydaril, bol krásne krehký...

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do mlieka som pridala 2 vrecká vanilkový cukor a 5 lyžíc detskej krupice..pomiešala a vyliala do rajnice, uvarila hustú kašu...nechala som ju chladiť...zatiaľ som si maslo s cukrom a likérom vymiešala do peny...potom som všetko zmiešala a napokon som pridala drvené oriešky..krémom som potrela celý korpus..

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do smotany som pridala 1 lyžicu cukru, 2 stužovače a vymiešala na tvrdú hmotu..na vrch krému som rozotrela šľahačku...

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na vrch šľahačky som postrúhala čokoládu Milena..ozdobila som celými lieskovými orieškami...

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zákusky boli vychválené a zabalila som som aj výslužku...dobrú chuť..

    Krémové orieškové rezy s čokoládou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elysa
krásny zákusok, tiež oriešky pred použitím opekám, tá chuť je neskutočne dobrá....
radost
@izabella929
nečudujem sa-že ťa návšteva chváli-ved v zákuskovaní sa ti veľmi dobre darí...ak nebudeš mať roboty dosti-otvor si výrobňu tvojich sladkostí...ty -asi-považuješ pečenie "za hračku"...!!..ručím ti-že mlsnosti pôjdu "na dračku"..
si neskutočne tvorivá žena...:-)
sracz
Krémové orieškové rezy s čokoládou ja môžem v každej dennej i nočnej dobe v priebehu celého, aj prestupného, roka a Tvoje "ohviezdičkované" milá @izabella929 zvlášť 24/7/364(5)!
eviana
@izabella929 , rezy vyzerajú krásne a veľmi chutne... čo je orieškové nemôže byť iné ako skvelé, mňam 5*
zuzkabluzka
ach jaj, aj by som dietovala, ale ked clovek toto vidi...mne by teraz celkom stacil aj ten na fotke c. 5 :)
anina6
súhlsím so salinkou milá Izka, ďalšia perla do náhrdelníka tvojich dobrôt. určite vyskúšam, pomaly sa blížia sviatočné dni, a ten zákusok je dobrá inšpirácia.
izabella929
@elysa..veru má skvelú chuť...)@radost...nu ž,na taký kšeft by som sa veru ja pri mojej povahe nemohla dať,ja by som prerobila aj sukničku..)keby som videla ,že detičkám chutí,dala by som im všetko aj celý svet zadarmo..))@sracz.. ďakujem za tvoje milé slová.-)potešil si ma..@eviana...si milá,teší ma,že sa ti zákusok páči.-)@zuzkabluzka..nedi étuj,dopraj si,život je krásny.-)@salinka..tvoje slová ma potešili..včera som ťa spomínala/tvoju mačičku salinku/boli sme s bratom a švagrinkou na cintoríne a pobehovala po hroboch taká malá cicka,ľahla si pod krík žltých chryzantém a vyhrievala sa na slniečku..iba som sa bála, že pôjde za mnou a ja si ju z ľútosti privlastním..@anina6..no bol skutočne vynikajúci, ale budúci týždeň ma zase čaká varenie a pečenie, lebo prídu domov ďalší dvaja bratia..tento zákusok je veľmi chutný, doporučujem...Všetkým vám, ktorí ste nakukli do môjho albumu,veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
salinka
@izabelka , veď ani ja som pôvodne neplánovala starať sa o mačku, ale našli sme ju ešte ako malinké mačiatko. Niekto ju vyhodil, motala sa na sídlisku pri kontajnéroch, ktovie od kedy....bola celá vyhladovaná a chorá. Strašne mi jej bolo ľúto, lebo je pekná. Tak sme si ju vypiplali a rozmaznali:-)
hannah22
juuuj tečú mi slinky, krása ako vždy , uložené...za 5*.... :))
mariamka
dokonala nadhera ako obycajne, ja zakazdym obdivujem tvoje zakusky @izabelka , a pripomina mi to "stare dobre casy" ked sme s maminkou vypekali podobne dobroty, tito moji uz nie su na maslovu klasiku, ale to je moj problem :) velmi obdivujem tvoju zanietenost a cit pre dokonalost
izabella929
@mariamka...m ám veľmi rada orieškové zákusky, sú jemné a chutné.-) nuž tieto plnky máme radi...pudingové ma veľmi nelákajú, ale tieto krupicové sp veľmi chutné v spojení s maslom..ďakujem pekne za komentár.-)
havino
chutný zákusok, mne šľahačku tiež odmietajú, aj maslové krémy, ale ja by som si dala veru kúsok
garanco
Pekný, iste aj chutný zákusok!
Tie oriešky opražíš pred mletím, alebo už pomleté ( viem si predstaviť ich chuť aj vôňu:-)) ) ?
helanka
WOW, vhodny aj ako torta ktoru potrebujem upiect.
aky je velky plech prosim? dakujem.

Patrite tu teraz medzi spicku autorov svojou roznorodostou a kvalitou!
izabella929
@havino...ve ď keby sa dalo upiecť iba 2 kúsky, na ktoré máme práve chuť...ja používam iba domáce maslo do krémov...@cesminaz..te ší ma, že tento zákusok sa ti páči, lebo toto je veru vynikajúci.-) orieškové mám rada...@garanco..orie šky opražím na kúsku masla ešte v celosti, nechám ich vychladnúť a potom meliem..je to úplne iná chuť, ako neopražené...@helanka..v ždy pozabudnem uviesť veľkosť plechu a to z toho dôvodu, lebo korpus obrezávam po bokoch na veľkosť podnosu, ktorý sa mi zmestí do chladničky...ale napíšem ti veľkosť:27x37cm...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre, potešili ste ma.-))
iva63
Izka tie tvoje zákusočky!...jeden lepší ako druhý-:) máš v mojej kk vlastnú záložku s menom-:) takže aj tento receptík tam putuje a čaká na odskúšanie! ďakujem si nesmierne šikovná!
izabella929
@iva63...pr áve pred niekoľkými minútami si na nich pochutnával môj braček a posledné 2 kúsky som mu zabalila pre priateľku...boli veľmi vychválené...)Ďakujem za milý komentár.-)
ola111
Orechové,orieškové,to je moje,tvoje rezy musia byť véééľmi dobré




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia