Králičie stehná v šalviovej omáčke

Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 31. júla 2012
Králičie stehná v šalviovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2000 g
200 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote – približne 160 oC.

  2. 2

    Medzitým pripravíme omáčku. Na panvičke orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme smotanu a šalviu.

  3. 3

    Žemľovú tortičku pripravíme namočením rožkov do mlieka a ich následným vyžmýkaním. Z hmoty sformujeme tortičky a vložíme do hrnca nad paru (ako pri parených buchtách).

Diskusia k receptu

askadaniela
fíha, aká výborná kombinácia! opäť sa potvrdzuje, že v jednoduchosti je krása :-). Králičky nám rastú, šalvia tiež, ukladám a keď príde správny čas, rozhodne vyskúšam.