Kardinálov koláč

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 2. septembra 2012

Trochu luxusnejší koláčik aj na slávnostnejšie príležitosti.

Suroviny

50 g
1 lyžica
10 ks
290 g
1 bal.
2 bal.
300 ml
  alebo ríbezľový




Postup

  1. 1

    8 žĺtkov, 2 celé vajcia, 80 g kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vyšľaháme, potom zapracujeme múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Z 8 bielkov a 210 g kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh.

  3. 3

    Plech vyložíme mastným papierom a striedavo nalievame pásy cesta a snehu tak, aby na krajoch a v strede bolo cesto (pre lepšie krájanie). Upečieme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Pozdĺžne rozrežeme. Jednu polovicu obrátime, natrieme lekvárom, navrstvíme šľahačku vyšľahanú v mlieku a prikryjeme druhou polovicou tiež natretou lekvárom. Povrch posypeme práškovým cukrom a necháme v chladničke odstáť, aby šľahačka stuhla - najlepšie do druhého dňa.

Diskusia k receptu

klaura
toto je môj najobľúbenejší zákusok, robievam ho podľa receptu, ktorý na varechu pridala @mojack :)
paeva
vyzrá jedlo, aký veľký plech si použila?
valeri
Vyzerá veľmi dobre, tiež ma prekvapilo to malé množstvo múky na toľko vajec, ale aj v recepte od @mojack je tiež len 50 g múky, tak je to isto dobre :-))
evanaaa
Ja mám ten prvý v KK, ale teraz, keď tak rozmýšľam, dal by sa spraviť aj z polovičnej dávky? Brúsim si naň zuby, ale z toho množstva pre dvoch sa mi zdá veľa.
radulienka
Dobrá kalorická bomba, ale občas sa dá, ukladám, vyskúšam, díky za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia