Kardinálov koláč

Autor receptu: zuzlik0402

Trochu luxusnejší koláčik aj na slávnostnejšie príležitosti.

Postup

  1. 8 žĺtkov, 2 celé vajcia, 80 g kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vyšľaháme, potom zapracujeme múku s práškom do pečiva.
  2. Z 8 bielkov a 210 g kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh.
  3. Plech vyložíme mastným papierom a striedavo nalievame pásy cesta a snehu tak, aby na krajoch a v strede bolo cesto (pre lepšie krájanie). Upečieme a necháme vychladnúť.
  4. Pozdĺžne rozrežeme. Jednu polovicu obrátime, natrieme lekvárom, navrstvíme šľahačku vyšľahanú v mlieku a prikryjeme druhou polovicou tiež natretou lekvárom. Povrch posypeme práškovým cukrom a necháme v chladničke odstáť, aby šľahačka stuhla - najlepšie do druhého dňa.