Kačacia pečeň foie gras s oatmeal

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a Zobraziť celý popisNajvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a kačíc, ktorým pre nedostatok pohybu pečeň mimoriadne narastie a nadobudne výraznú chuť. Najmä maškrtní Francúzi na foie gras nedajú dopustiť.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
30 g
1/2 ks
200 ml
30 ml




Postup

  1. 1

    Foie gras: Pečeň očistíme od žiliek a nakrájame na plátky, okoreníme, osolíme morskou soľou a krátko opečieme na panvičke z oboch strán. Pečeň vyberieme na papier a necháme osušiť.

  2. 2

    Oatmeal: Dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Nasypeme ovsené vločky a pomaly varíme. Pridáme sušené slivky s polovicou semienok z granátových jabĺk a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme javorový sirup. Oatmeal by mal mať kašovitú konzistenciu.

  3. 3

    Náš tip: Podávame s omáčkou z granátových jabĺk: Druhú polovicu granátových semienok povaríme vo víne s trochou cukru. Varíme tak dlho, až sa z vína stane sirup.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia