Kačacia pečeň foie gras s oatmeal

Autor receptu: redakcia

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a kačíc, ktorým pre nedostatok pohybu pečeň mimoriadne narastie a nadobudne výraznú chuť. Najmä maškrtní Francúzi na foie gras nedajú dopustiť.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Foie gras: Pečeň očistíme od žiliek a nakrájame na plátky, okoreníme, osolíme morskou soľou a krátko opečieme na panvičke z oboch strán. Pečeň vyberieme na papier a necháme osušiť.
  2. Oatmeal: Dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Nasypeme ovsené vločky a pomaly varíme. Pridáme sušené slivky s polovicou semienok z granátových jabĺk a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme javorový sirup. Oatmeal by mal mať kašovitú konzistenciu.
  3. Náš tip: Podávame s omáčkou z granátových jabĺk: Druhú polovicu granátových semienok povaríme vo víne s trochou cukru. Varíme tak dlho, až sa z vína stane sirup.