Cviklová nátierka
Cviklová nátierka

Jednoduchá cviklová nátierka

siuuu - fotkasiuuu, 8. januára 2024
Jednoduchá cviklová nátierka
Foto: siuuu

Jediná zelenina, ktorá sa nám minulý rok urodila v hojnom množstve bola červená repa (cvikla), takže som nútená vymýšľať recepty, aby som aspoň časť Zobraziť celý popisJediná zelenina, ktorá sa nám minulý rok urodila v hojnom množstve bola červená repa (cvikla), takže som nútená vymýšľať recepty, aby som aspoň časť z nej spotrebovala, pretože sterilizovaná u nás doma nejde. Táto nátierka je jednoduchá a veľmi chutná, asi najlepšia, čo som doposiaľ jedla. Ja som robila iba testovaciu vzorku z jednej menšej repy, ktorú som mala upečenú, takže ak budete robiť, množstvo si upravte podľa seba.

1-2
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks menšia (upečená)
1 PL
1-2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne)
 (nemusí byť)
Na ozdobu:
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Upečenú a vychladnutú repu ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle - odporúčam použiť rukavice, alebo aspoň papierové obrúsky, pretože aj upečená repa farbí, aj keď znečistenie ide umyť lepšie ako znečistenie z čerstvej repy. Postrúhanú repu dáme do vhodnej misy, pridáme majonézu, prelisovaný alebo postrúhaný cesnak, soľ, korenie, premiešame. Podávame na nasucho opečených plátkoch bagety alebo chleba, posypané čerstvým tymianom a troškou strúhaného syra Pecorino. Ja som dekorovala mikro bylinkami.

    Jednoduchá cviklová nátierka - obrázok 1

Diskusia k receptu

farbuska
Cviklu mám veľmi rada a pripravujem na všetky možné spôsoby, takže tvoju nátierku vítam a ďakujem. Ak sa snažíš spotrebovať hojnú úrodu cvikly, je tu na Vareche veľa dobrých receptov, mnohé som odskúšala a vrelo odporúčam vybrať si z nich.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia