Cviklová nátierka

Jednoduchá cviklová nátierka

Autor receptu: siuuu

Jediná zelenina, ktorá sa nám minulý rok urodila v hojnom množstve bola červená repa (cvikla), takže som nútená vymýšľať recepty, aby som aspoň časť z nej spotrebovala, pretože sterilizovaná u nás doma nejde.* Táto nátierka je jednoduchá a veľmi chutná, asi najlepšia, čo som doposiaľ jedla. Ja som robila iba testovaciu vzorku z jednej menšej repy, ktorú som mala upečenú, takže ak budete robiť, množstvo si upravte podľa seba.

1-2
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Upečenú a vychladnutú repu ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle - odporúčam použiť rukavice, alebo aspoň papierové obrúsky, pretože aj upečená repa farbí, aj keď znečistenie ide umyť lepšie ako znečistenie z čerstvej repy. Postrúhanú repu dáme do vhodnej misy, pridáme majonézu, prelisovaný alebo postrúhaný cesnak, soľ, korenie, premiešame. Podávame na nasucho opečených plátkoch bagety alebo chleba, posypané čerstvým tymianom a troškou strúhaného syra Pecorino. Ja som dekorovala mikro bylinkami.