Jahodovo-tvarohový koláč

Jahodovo-tvarohový koláč
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 13. decembra 2010 14:11Ďalšie jeho recepty

Z mrazených jahôd.

Suroviny

20
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 min.

2

Na mierne upečené cesto poukladáme jahody a dáme dopiect ( asi 25 min.)

3

Medzitým si pripravíme plnku: z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho primiešame tvarohy a maslo.

4

Ešte na horúcu piškótu opatrne natrieme plnku a môžeme posypať čokoládou, grankom, farebnou ryžou, alebo ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 13juli, 13. decembra 2010 o 16:58
    a ja že ako miniem jahody z mrazaku , takyto kolačik nema chybu mňam:-))


  • forneta, 18. januára 2011 o 18:03
    ja som blázon do serálu krok za krokom a tam bola jedna časť kde taká namyslená pipenka s rovnakou 6ročnou dcérou robili koláč na súťaž do školy.... boli tam maliny, tvaroh a navrchu čokoladova poleva.... rozmýšlala som ako to vlastne robila lebo to neukázali.... ale ked som uvidela tento recept tak ste ma uplne inšpirovali... dakujem... =)) ale samozrejme vyskúšam aj toto... =DD



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist