Jahodová želatínová torta (fotorecept)

Jahodová želatínová torta (fotorecept)
Foto: majka5551
majka5551Majka5551, recept pridal: 17. marca 2012 22:21Ďalšie jeho recepty

Túto tortu robievala dlhé roky moja babina mojej sestre na narodeniny. Vždy som bola smutná keď mne takú nespravila :-( Teraz ju robím ja .... a hádajte komu no predsa mojej sestre :-)

Suroviny

80
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Bielka s cukrom dobre vyšľaháme (tuhý sneh) a potom primiešame žĺtka jedno po druhom a
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 1

2

nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a vanilínového cukru.
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 2

3

Formu vysypeme múkou vlejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 3

4

Želatínu namočíme do vody, aby bola ponorená ( poprípade urobíme želatínu podľa návodu na vrecku ). Jahodovú šťavu z kompótu dáme do kastrólika variť spolu s kryštálovým cukrom – hrubým.
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 4

5

Do vriaceho pridáme želatínu, ktorú sme mali namočenú a necháme krátko povariť ( ja by som sa stále držala návodu na vrecúšku ). Dáme vychladnúť za občasného premiešania.Vyšľaháme si dve šľahačky a vychladnutú želatínu do nich vmiešame
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 5

6

Piškótové cesto prerežeme na polovicu vložíme naspäť do formy, pokvapkáme rumom, poprípade aj šťavou z kompótu
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 6

7

a potrieme džemom na ktorý poukladáme jahody z jednej konzervy a zalejeme polovicou želatínovej zmesi.
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 7

8

Na prvú vrstvu položíme rozrezanou stranou smerom hore druhý korpus a opakujeme úhladne zarovnáme a vložíme do chladničky najlepšie cez noc. Prajem sladké pochutnanie :-)
Jahodová želatínová torta (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 18. marca 2012 o 10:14
    Majka, tento recept som mala kedysi napísaný v zošite, ktorý už nemám. A vieš, že tvoja babka ju piekla párkrát aj mne? Ale nebuď smutná, máš ju nádhernú a ja som veselá, že sa ten recept nestratil :-)


  • domci4, 18. marca 2012 o 12:57
    kráásne :) ale bojím sa želatiny :( znova... nemôžem dať želatinový stužovač?


  • izabella929, 18. marca 2012 o 13:04
    ale krásna je.-))) iste aj fajn.-)))


  • radulienka, 18. marca 2012 o 14:01
    @majka5551 , kedže si túto dobrotu vieš urobiť sama, môžeš dohoniť, čo ti chýbalo, nádherná tortička, vďaka za zverejnenie...


  • majka5551, 18. marca 2012 o 16:36
    @cistinka som rada že sa nestratil je výborný :-) a nie som smutná :-D @domci4 môžeš použiť aj stužovač ale nieje to potrebné, len ja som spravila chybu želatínu som spravila skoro tým pádom skorej stuhla a nezaliala sa ako mala. Šľahačka so želatínou majú byť riedke a oni v chladničke stuhnú ja som tiež robila 1x zo želatínou a také nervy som s toho mala ale dopadlo to dobre :-D


  • cica2, 18. marca 2012 o 18:59
    si šikovná, tortička je krásna :-))


  • medovnicek, 21. marca 2012 o 14:43
    sestrička si určite tak krásnu tortičku pochvaľuje



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist