Jahodová želatínová torta (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Túto tortu robievala dlhé roky moja babina mojej sestre na narodeniny. Vždy som bola smutná keď mne takú nespravila :-( Teraz ju robím ja .... a hádajte komu no predsa mojej sestre :-)

80 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka s cukrom dobre vyšľaháme (tuhý sneh) a potom primiešame žĺtka jedno po druhom a
  2. nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a vanilínového cukru.
  3. Formu vysypeme múkou vlejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  4. Želatínu namočíme do vody, aby bola ponorená ( poprípade urobíme želatínu podľa návodu na vrecku ). Jahodovú šťavu z kompótu dáme do kastrólika variť spolu s kryštálovým cukrom – hrubým.
  5. Do vriaceho pridáme želatínu, ktorú sme mali namočenú a necháme krátko povariť ( ja by som sa stále držala návodu na vrecúšku ). Dáme vychladnúť za občasného premiešania.Vyšľaháme si dve šľahačky a vychladnutú želatínu do nich vmiešame
  6. Piškótové cesto prerežeme na polovicu vložíme naspäť do formy, pokvapkáme rumom, poprípade aj šťavou z kompótu
  7. a potrieme džemom na ktorý poukladáme jahody z jednej konzervy a zalejeme polovicou želatínovej zmesi.
  8. Na prvú vrstvu položíme rozrezanou stranou smerom hore druhý korpus a opakujeme úhladne zarovnáme a vložíme do chladničky najlepšie cez noc. Prajem sladké pochutnanie :-)