Jahodová želatínová torta (fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Túto tortu robievala dlhé roky moja babina mojej sestre na narodeniny. Vždy som bola smutná keď mne takú nespravila :-( Teraz ju robím ja .... a hádajte komu no predsa mojej sestre :-)
80 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielka s cukrom dobre vyšľaháme (tuhý sneh) a potom primiešame žĺtka jedno po druhom a
- nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a vanilínového cukru.
- Formu vysypeme múkou vlejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Želatínu namočíme do vody, aby bola ponorená ( poprípade urobíme želatínu podľa návodu na vrecku ). Jahodovú šťavu z kompótu dáme do kastrólika variť spolu s kryštálovým cukrom – hrubým.
- Do vriaceho pridáme želatínu, ktorú sme mali namočenú a necháme krátko povariť ( ja by som sa stále držala návodu na vrecúšku ). Dáme vychladnúť za občasného premiešania.Vyšľaháme si dve šľahačky a vychladnutú želatínu do nich vmiešame
- Piškótové cesto prerežeme na polovicu vložíme naspäť do formy, pokvapkáme rumom, poprípade aj šťavou z kompótu
- a potrieme džemom na ktorý poukladáme jahody z jednej konzervy a zalejeme polovicou želatínovej zmesi.
- Na prvú vrstvu položíme rozrezanou stranou smerom hore druhý korpus a opakujeme úhladne zarovnáme a vložíme do chladničky najlepšie cez noc.
Prajem sladké pochutnanie :-)