Jablkový mrežovník

miranda7Miranda7, recept pridal: 22. októbra 2009 10:53Ďalšie jeho recepty

Toto je recept od mojej starej mamy, ktorá ho robievala často nielen s jablkovou plnkou, ale aj s tvarohovou, alebo keď nemala čas, cesto natrela slivkovým lekvárom.

Suroviny

30
minút
príprava
30- 40
minút
na 150 °C

Postup prípravy receptu

1

Na pracovnej doske zmiešame a spolu rozmrvíme Heru, múku, práškový cukor,vanilkový cukor, prášok do pečiva a potom pridáme 2 celé vajcia a urobíme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Druhú časť cesta dáme zatiaľ na tanierik do chladničky.

2

Obielime a nastrúhame jablká, ktoré podľa chuti osladíme kryštálovým cukrom. Pridáme hrozienka. Jablkovú plnku natieme na cesto.

3

Zo zvyšného cesta ušúľame valčeky cesta, ktoré pokladáme na koláč a vytvoríme tak mriežku. Pečieme v rúre do ružova. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • glosterka, 8. septembra 2010 o 05:26
    @Miranda7 , stará dobrá (nielen) jabĺčková klasika. Jednoduché cesto, nenáročná príprava... no a s tým slivkovým lekvárom+ešte posypať vlašskými orechami (tip!) môže byť tiež skvelá mňamka!


  • maorka, 9. septembra 2010 o 21:36
    niet nad dobré jablkové koláče.. robievam ich často skutočne sú nenáročné na prípravu a sú fajn!


  • nixina, 16. októbra 2010 o 18:07
    tento koláč robím často, ale na jablká viem ešte naliať vanilkový puding, časť ešte pred naukladaním jabĺk a zvyšok potom.


  • boboanaka, 19. decembra 2013 o 17:07
    je naozaj výborný, robila som ho už x-krát, konktrétne tento recept :)
    vďaka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist