Ovocný koláč
Ovocný koláč

Jablkovo-hruškový koláč

sjumack - bez fotkysjumack, 8. februára 2021
Jablkovo-hruškový koláč
Foto: sjumack

Keď sa pomiešajú jablká s hruškami, vznikne tento rýchly koláč, ktorý je plný ovocia a orechov. Robievam ho často najmä v sychravé dni - Zobraziť celý popisKeď sa pomiešajú jablká s hruškami, vznikne tento rýchly koláč, ktorý je plný ovocia a orechov. Robievam ho často najmä v sychravé dni - krásne prevonia celý byt a zlepší náladu.

10
porcií
60 minút
príprava
35 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
125 g
125 g
2 ks
5 ks
80 g
0,5 dl
1 bal.
1 ks
Posýpka:
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Z masla, múky, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme ho v chladničke stuhnúť.

  2. 2

    Kým cesto stuhne, ošúpeme jablká a hrušky, nakrájame na menšie kúsky, posypeme škoricovým cukrom a polejeme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Pomelieme orechy a zamiešame ich k jablkám a hruškám.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a pomocou valčeka a fólie prenesieme na okrúhlu nízku formu s vlnovkovým okrajom. Zvyšné cesto ešte raz vyvaľkáme a vykrojíme z neho napr. srdiečka, ktorými koláč na záver dozdobíme.

  5. 5

    Zarovnáme okraj cesta s formou a po celej ploche cesta rovnomerne rozložíme jablká s hruškami. Navrch dáme srdiečka zo zvyšného cesta a posýpku (lyžica múky, lyžica masla, lyžica práškového cukru) a šupneme koláč do rúry vyhriatej na 180 °C na 35 - 40 minút.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík aj fotečka. Na zvednutí nálady je dobré cokoliv, natož koláč. Velikost formy by byla milá. Ta tvoje forma je velmi zajímavá, můžu na ní oči nechat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia