Ovocný koláč
Ovocný koláč

Hrnčekový bezlepkový koláč s ovocím

novalim - fotkanovalim, 17. februára 2024. Komerčný recept.
Hrnčekový bezlepkový koláč s ovocím
Foto: novalim

Tento hrnčekový bezlepkový koláč s ovocím je tak jednoduchý, že neupiecť si ho by bola naozaj škoda. Na jeho prípravu netreba veľa. Len Zobraziť celý popisTento hrnčekový bezlepkový koláč s ovocím je tak jednoduchý, že neupiecť si ho by bola naozaj škoda. Na jeho prípravu netreba veľa. Len misu, varechu a jeden hrnček. A prísady? Úplne bežné a základné, veríme, že väčšinu z nich máte určite rovno doma. Vyskúšajte si ho pripraviť podľa nášho receptu.
Zdroj: www.novalim.sk

12
porcií
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (1 hrnček = 150 ml)
1 hrnček (alebo hustý biely grécky jogurt)
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 ks
1 ČL
1 ČL (alebo pomarančová)
2 hrnčeky (čerstvé alebo mrazené)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V mise vymiešame vajíčka s cukrom do svetlého nadýchaného krému. Pridáme olej, premiešame a následne pridáme kyslú smotanu (alebo grécky jogurt) a vymiešame do hladka. Bezgluténovú múku Promix UNI premiešame s preosiatym kypriacim práškom, vsypeme ju do vajíčkovo-smotanovej zmesi a metličkou vymiešame do hladkého cesta lávovej konzistencie.

  2. 2

    Cesto vlejeme do olejom vytretej a bezgluténovou múkou vysypanej okrúhlej formy (priemer 20 cm), na povrch naukladáme ovocie (ak používame mrazené ovocie, odporúčame ho najprv trochu rozmraziť a nechať stiecť z prebytočnej tekutiny) a dáme piecť.

  3. 3

    Hrnčekový koláč bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 25-30 minút. Po dopečení ho chvíľu necháme vychladnúť, potom ho poprášime práškovým cukrom a podávame. Najlepšie chutí po dobrom obede ešte kým je trochu vlažný.

  4. 4

    Tento koláčik je výbornou pochúťkou ku káve alebo čaju, najmä v čase, keď nám je treba trochu “prevetrať” zásoby ovocia v mrazničke. My sme ho upiekli z ríbezlí, veľmi dobre sa sem hodia napríklad čučoriedky, maliny, černice či iné drobné bobuľové ovocie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia