Ovocný koláč
Jablkovo-hruškový koláč
Autor receptu: sjumack
Keď sa pomiešajú jablká s hruškami, vznikne tento rýchly koláč, ktorý je plný ovocia a orechov. Robievam ho často najmä v sychravé dni - krásne prevonia celý byt a zlepší náladu.
10 porcií |
60 minút príprava |
35 - 40 minút na 180 °C |
Postup
- Z masla, múky, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme ho v chladničke stuhnúť.
- Kým cesto stuhne, ošúpeme jablká a hrušky, nakrájame na menšie kúsky, posypeme škoricovým cukrom a polejeme citrónovou šťavou.
- Pomelieme orechy a zamiešame ich k jablkám a hruškám.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a pomocou valčeka a fólie prenesieme na okrúhlu nízku formu s vlnovkovým okrajom. Zvyšné cesto ešte raz vyvaľkáme a vykrojíme z neho napr. srdiečka, ktorými koláč na záver dozdobíme.
- Zarovnáme okraj cesta s formou a po celej ploche cesta rovnomerne rozložíme jablká s hruškami. Navrch dáme srdiečka zo zvyšného cesta a posýpku (lyžica múky, lyžica masla, lyžica práškového cukru) a šupneme koláč do rúry vyhriatej na 180 °C na 35 - 40 minút.