Jablkové mafiny
Jablkové mafiny

Jablkové mafiny s lieskovými orieškami

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 7. januára 2024
Jablkové mafiny s lieskovými orieškami
Foto: Shutterstock

Sladké a jednoduché potešenie z jabĺčok vylepšené orieškami.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
1 PL
150 g
250 g
2 ČL
1 ČL
2 ČL
50 g
1 bal.
1 ks
225 g (nesladené)
80 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Jablká umyjeme, rozštvrtíme, očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou. Oriešky nasekáme nahrubo. Plech na pečenie mafinov vyložíme papierovými košíčkami.

  2. 2

    V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu. Datle roztlačíme.

  3. 3

    V inej miske rozšľaháme vajce, pridáme jablkové pyré, olej, vanilkový cukor, roztlačené datle a cmar. Dobre premiešame.

  4. 4

    Potom pridáme múčnu zmes, kocky jabĺk a lieskové oriešky a len krátko premiešame, aby boli všetky prísady vlhké.

  5. 5

    Cesto rozdelíme do košíčkov. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 25 minút dozlatista.

  6. 6

    Vyberieme, necháme chladnúť v plechu približne 10 minút a potom necháme vychladnúť na mriežke.

Diskusia k receptu