Jablková torta nielen pre deti

denidasa - fotkadenidasa, 27. októbra 2015
Jablková torta nielen pre deti
Foto: denidasa

Túto tortu robíme od malička. Robila ju moja mamina nám a teraz ju ja robím môjmu synovi a celej rodine. Hovorí sa V jednoduchosti Zobraziť celý popisTúto tortu robíme od malička. Robila ju moja mamina nám a teraz ju ja robím môjmu synovi a celej rodine. Hovorí sa V jednoduchosti je krása a je to pravda. Vyskúšajte,uvidíte :-)

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
2 bal.
2 bal.
400 ml
100 g
6 PL




Postup

  1. 1

    Jablká si ošúpeme a nastrúhame do väčšieho hrnca, pridáme 6 PL cukru, hrozienka podľa chuti a 200 ml vody. Dáme variť na mierny oheň.

  2. 2

    V druhej polke vody (200ml) si vymiešame Zlaté klasy a prilejeme ich do variacej sa jablkovej zmesy. Necháme prevrieť a vypneme. Zmes bude spojená klasom a bude vyzerať ako kaša.

  3. 3

    Tortovú formu si vyložíme piškótami, polku ešte teplej zmesy nalejeme na ne, znova piškóty a druhú časť zmesy. Na vrch položíme opäť piškóty no dole hlavou, aby sa poleva neroztiekla. Dáme do chladu. Polevu si pripravíme z čokolády, vody a trošky cukru. Dáme zovrieť cca 0.5 deci vody s pol kl cukrom. Keď voda zovrie nahádžeme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Necháme troška vychladnúť a nalejeme na tortu. Ozdobíme podľa vlastného vkusu

    Jablková torta nielen pre deti - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
my ju robievame bez cokolady, ale s vyvarenou skoricou a klincekmi, davam aj par vlasakov na kusky, to bol jeden s mojich prvych dezertov, ked som sa ucila varit a piect, dobrych 25 rokov ho mam, vdacny receptik..
1x martab
marianne
btw: tu fotku v tretom bode by som vymenila za hlavnu, mas je velmi pekne odfotenu v reze
mezi
Buď fotografia klame a javí sa torta menšia, alebo je v skutočnosti obrovským kruhom, alebo počet balíkov piškót je udaný nezmyselne. Mne zväčša dva balíky piskót nepokryjú len dva rady. Potom množstvo jabĺk 750g je na takúto výšku málo, určite do tejto torty ide 1 kg a viac. Ak by som na 750g jabĺk použil naozaj 400 ml vody, tak jablká budú "plávať" a uvarená masa je potom viac pudingová ako jablková, čo fotografia opäť ukazuje inak
denidasa
@medzi- torta uplne zodpoveda receptu. Jablja vo vode neplacaju zlaty klas ich krasne spoji a nie je to pudingove.a piskot je taktiez dost. Ak kupujete male valenie piskot tak vam bude malo ja mam velke opavie a dva su az az.
Takze fotka aj recept zodpoveda skutocnosti.
neslavy
Jéj tie chemické lentilky čo majú farbu plnú chémie by sme veru deťom dávať nemali.
babicka
Receptík sa mi pači a v sobotu vyskúšam.Ďakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia