Jablková torta nielen pre deti
Autor receptu: denidasa
Túto tortu robíme od malička. Robila ju moja mamina nám
a teraz ju ja robím môjmu synovi a celej rodine.
Hovorí sa V jednoduchosti je krása a je to pravda.
Vyskúšajte,uvidíte :-)
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká si ošúpeme a nastrúhame do väčšieho hrnca, pridáme 6 PL cukru, hrozienka podľa chuti a 200 ml vody. Dáme variť na mierny oheň.
- V druhej polke vody (200ml) si vymiešame Zlaté klasy a prilejeme ich do variacej sa jablkovej zmesy. Necháme prevrieť a vypneme. Zmes bude spojená klasom a bude vyzerať ako kaša.
- Tortovú formu si vyložíme piškótami, polku ešte teplej zmesy nalejeme na ne, znova piškóty a druhú časť zmesy. Na vrch položíme opäť piškóty no dole hlavou, aby sa poleva neroztiekla. Dáme do chladu.
Polevu si pripravíme z čokolády, vody a trošky cukru. Dáme zovrieť cca 0.5 deci vody s pol kl cukrom. Keď voda zovrie nahádžeme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Necháme troška vychladnúť a nalejeme na tortu. Ozdobíme podľa vlastného vkusu