Hovädzí stroganov (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

Keď vidím krásne hovädzie, tak ho musím kúpiť. Teraz som z neho spravil stroganov...

3-4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...pripravíme si všetky suroviny, odblaníme mäso a nakrájame ho na rezne, asi tak centimeter hrubé. Dôležité je, aby sme ho krájali priečne, cez vlákna...
  2. ...rezne nakrájame na tenké rezančeky, asi takto...
  3. ...ochutíme ČMČK (čerstvo mleté čierne korenie), soľou, worčestrovou omáčkou, kečupom, plnotučnou horčicou a olejom. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky. Dobre premiešame a necháme odpočívať v chladničke 23,5 hodiny...
  4. ...na druhý deň si rozpálime kúsok oleja vo woku a orestujeme napácované mäsko. Restujeme len chvíľku, mäso je na jemno nakrájané a nepotrebuje dlhú prípravu, o chvíľku je hotové...
  5. ...podávame s hranolkami a tatárkou...dobrú chuť