Hovädzí guláš na marocký spôsob

lamey - bez fotkylamey, 24. augusta 2015
Hovädzí guláš na marocký spôsob
Foto: lamey

K tomuto jedlu ma inšpiroval recept Marocký guláš s kuskusom a pečenou zeleninou s harissou a jogurtovým dresingom zo stránky http://anetagoesyummi.blogspot.sk/

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
5 ks
5 cm
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kocky, ako na klasický guláš. V hrnci rozohrejeme oleji a cibuľu nakrájanú na kocky opražíme takmer až do hneda. Pridáme mäso a miešame pár minút, kým sa mäso opečie zo všetkých strán a zatiahne, pridáme zázvor, cesnak, soľ a koreniny. Mäso zalejeme vývarom tak, aby bolo ponorené a pomaly dusíme, kým nebude mäkké - približne 1,5 - 2 hodiny. Poslednú pol hodinu dusenia necháme hrniec otvorený, aby sa prebytočný vývar zredukoval a zostala len hustá šťava. Pred koncom dusenia pridáme džem.

  2. 2

    Guláš sa môže podávať s ryžou a pečenou zeleninou s jogurtovým dipom. Pečená zelenina: Baklažán, cuketu, cherry rajčiny, papriku a cibuľu výdatne polejte olivovým olejom, trochou sójovej omáčky a čiernym korením. Zapečte v rúre cca 20 minút. Zeleninu podávajte s jogurtovým dipom (jogurt, cesnak, kôpor)

Diskusia k receptu

neposed
no na 9.rokov mas toho odvareneho naozaj dost. Aj kucharsky slovnik je skoro profesionalny, aj prehlad mas, nuz co dodat? Si naozaj vynimocna, len tak dalej! Tesim sa na dalsie Tvoje recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia