Hovädzí guláš na marocký spôsob

Autor receptu: lamey

K tomuto jedlu ma inšpiroval recept Marocký guláš s kuskusom a pečenou zeleninou s harissou a jogurtovým dresingom zo stránky http://anetagoesyummi.blogspot.sk/

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kocky, ako na klasický guláš. V hrnci rozohrejeme oleji a cibuľu nakrájanú na kocky opražíme takmer až do hneda. Pridáme mäso a miešame pár minút, kým sa mäso opečie zo všetkých strán a zatiahne, pridáme zázvor, cesnak, soľ a koreniny. Mäso zalejeme vývarom tak, aby bolo ponorené a pomaly dusíme, kým nebude mäkké - približne 1,5 - 2 hodiny. Poslednú pol hodinu dusenia necháme hrniec otvorený, aby sa prebytočný vývar zredukoval a zostala len hustá šťava. Pred koncom dusenia pridáme džem.
  2. Guláš sa môže podávať s ryžou a pečenou zeleninou s jogurtovým dipom. Pečená zelenina: Baklažán, cuketu, cherry rajčiny, papriku a cibuľu výdatne polejte olivovým olejom, trochou sójovej omáčky a čiernym korením. Zapečte v rúre cca 20 minút. Zeleninu podávajte s jogurtovým dipom (jogurt, cesnak, kôpor)