Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička

Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 8. októbra 2011 20:17Ďalšie jeho recepty

:-D

Suroviny

6
porcií

Postup prípravy receptu

1

Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver. Na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 1

2

Hlávková kapusta na karameli na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru :-)
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 2

3

Pečená krkovička na cesnaku : Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 3

4

Hlávková kapusta na karemli na slano : Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 9. októbra 2011 o 11:55
    Výborné...


  • danculka, 9. októbra 2011 o 12:31
    Tiež robievam na karameli,mám to od svojej mamky,super,pekné foto...


  • afataga, 9. októbra 2011 o 16:13
    ja robievam k pecenemu masku cervenu kapustu viac mi to pasuje a tiez na karameli


  • janka255, 9. októbra 2011 o 16:15
    Tak toto je moje oblubene papanicko. Dala by som si.


  • diabambulka, 9. októbra 2011 o 16:42
    tiež mám recept od svojej mamky, ktorá tvrdí, že v jednoduchosti je krása a myslím že tento recept je toho dôkazom :-)))


  • helca103, 9. októbra 2011 o 16:53
    až sa slinky zbiehajú na tú dobrotu :-)


  • vavan, 9. októbra 2011 o 17:04
    Kapustové fliačky som už dávno nerobila musím to napraviť ty to máš vlastne 2v1,obidve sú fantastické.Robíš chute:-))


  • medovnicek, 9. októbra 2011 o 20:05
    už je v kk


  • orchidea, 11. októbra 2011 o 14:23
    Výborné, presne takto pripravujem krkovičku a kapustu aj ja. Jednoduché a dobré.


  • sestricka126, 23. júna 2012 o 17:09
    ukladám do KK :) mnam :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist