Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička

diabambulkaDiabambulka, 36 ročná žena, Rajec, 8. októbra 2011 20:17
Ďalšie jej recepty »

:-D

6
porcií

Suroviny

1 ks
1 ks
2 PL
1 PL
 trocha
Na sladko :
Na slano :
Pečená krkovička na cesnaku :
1000 g
2 ks
3 strúčiky
2 PL
 celá

Postup prípravy

  1. 1

    Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver. Na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Hlávková kapusta na karameli na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru :-)

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 2
  3. 3

    Pečená krkovička na cesnaku : Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 3
  4. 4

    Hlávková kapusta na karemli na slano : Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 4
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist