Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička

Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 8. októbra 2011 20:17Ďalšie jeho recepty

:-D

Suroviny

6
porcií

Postup prípravy receptu

1

Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver. Na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 1

2

Hlávková kapusta na karameli na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru :-)
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 2

3

Pečená krkovička na cesnaku : Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 3

4

Hlávková kapusta na karemli na slano : Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 9. októbra 2011 o 11:55
    Výborné...


  • danculka, 9. októbra 2011 o 12:31
    Tiež robievam na karameli,mám to od svojej mamky,super,pekné foto...


  • afataga, 9. októbra 2011 o 16:13
    ja robievam k pecenemu masku cervenu kapustu viac mi to pasuje a tiez na karameli


  • janka255, 9. októbra 2011 o 16:15
    Tak toto je moje oblubene papanicko. Dala by som si.


  • diabambulka, 9. októbra 2011 o 16:42
    tiež mám recept od svojej mamky, ktorá tvrdí, že v jednoduchosti je krása a myslím že tento recept je toho dôkazom :-)))


  • helca103, 9. októbra 2011 o 16:53
    až sa slinky zbiehajú na tú dobrotu :-)


  • vavan, 9. októbra 2011 o 17:04
    Kapustové fliačky som už dávno nerobila musím to napraviť ty to máš vlastne 2v1,obidve sú fantastické.Robíš chute:-))


  • medovnicek, 9. októbra 2011 o 20:05
    už je v kk


  • orchidea, 11. októbra 2011 o 14:23
    Výborné, presne takto pripravujem krkovičku a kapustu aj ja. Jednoduché a dobré.


  • sestricka126, 23. júna 2012 o 17:09
    ukladám do KK :) mnam :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist