Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička

Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 8. októbra 2011 20:17Ďalšie jeho recepty

:-D

Suroviny

6
porcií

Postup prípravy receptu

1

Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver. Na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 1

2

Hlávková kapusta na karameli na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru :-)
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 2

3

Pečená krkovička na cesnaku : Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 3

4

Hlávková kapusta na karemli na slano : Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.
Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 9. októbra 2011 o 11:55
    Výborné...


  • danculka, 9. októbra 2011 o 12:31
    Tiež robievam na karameli,mám to od svojej mamky,super,pekné foto...


  • afataga, 9. októbra 2011 o 16:13
    ja robievam k pecenemu masku cervenu kapustu viac mi to pasuje a tiez na karameli


  • janka255, 9. októbra 2011 o 16:15
    Tak toto je moje oblubene papanicko. Dala by som si.


  • diabambulka, 9. októbra 2011 o 16:42
    tiež mám recept od svojej mamky, ktorá tvrdí, že v jednoduchosti je krása a myslím že tento recept je toho dôkazom :-)))


  • helca103, 9. októbra 2011 o 16:53
    až sa slinky zbiehajú na tú dobrotu :-)


  • vavan, 9. októbra 2011 o 17:04
    Kapustové fliačky som už dávno nerobila musím to napraviť ty to máš vlastne 2v1,obidve sú fantastické.Robíš chute:-))


  • medovnicek, 9. októbra 2011 o 20:05
    už je v kk


  • orchidea, 11. októbra 2011 o 14:23
    Výborné, presne takto pripravujem krkovičku a kapustu aj ja. Jednoduché a dobré.


  • sestricka126, 23. júna 2012 o 17:09
    ukladám do KK :) mnam :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist