Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver.
Na sladko :
Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
Hlávková kapusta na karameli na sladko :
Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru :-)
Pečená krkovička na cesnaku :
Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..
Hlávková kapusta na karemli na slano :
Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.