Guláš so zemiakmi - eintopf

Autor receptu: tinca

Tak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo mäso v kuchte. No čo už bude bez, veď tento recept žiadnu špeciálnu prípravu nevyžaduje.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pokrájame mäso na kocky, očistíme cibuľu, cesnak a zázvor. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita aj zázvor nakrájaný na kocky. Pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Potom pridáme koreniny mletú papriku, rascu a chilli papričku nakrájanú na kocky. Osolíme, podlejeme asi dvomi pohármi vody a udusíme takmer do mäkka. Ja som varila v kuchte 40´.
  2. Medzitým ako sa mäso varí si očistíme zemiaky, pokrájame na väčšie kocky, papriky na pásiky a rajčinky na polovice. Pretlačíme si cesnak. Keď je mäso mäkké toto všetko k nemu pridáme, prilejeme ešte vodu, ak je treba dosolíme a varíme spolu ešte 10-12 minút.
  3. Nakoniec pridáme cca 2 PL kečupu, rozmrvený majorán podľa chuti a bohate nasekanej petržlenovej a zelerovej vňaťky. Ja som nezahusťovala, nebolo treba, ale ak by bolo treba tak zahustíme jedným porajbaným zemiakom.
  4. No a môžeme servírovať, najlepšie s chrumkavým chlebom, alebo s bagetkou.