Grilovaná špargľa s parmezánom fotorecept

tizian1catTizian1cat, 55 ročná žena, Bratislava, 1. mája 2011 16:05
Ďalšie jej recepty »

Toto je môj najobľúbenejší spôsob prípravy špargle. Jednak je neuveriteľne ľahký a rýchlo hotový , ale aj kombinácia grilovanej špargle s topiacim sa parmezánom je nebeská!! Môže byť zelená alebo biela špargľa, miesto parmezánu som už použila aj pecorino a goudu.

1-2
porcia
10 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú špargľu dáme do ohňuvzdorného pekáčika alebo misy.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame olej, šťavu z pol citróna, postrúhanú citrónovú kôru, soľ (opatrne, syr je slaný) a kto má rád, aj trochu mletého čierneho korenia.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmesou potrieme špargľu.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do rozpálenej rúry alebo do grilu cca na 20 minút(ja mám mikrovlnku s grilom, tak som robila v mikrovlnke 15 minút). Vyberieme a hneď posypeme postrúhaným parmezánom. Počkáme chvíločku, kým sa syr roztopí a môžme jesť.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist