Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept)

Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept)
tizian1catTizian1cat, recept pridal: 1. mája 2011 16:05Ďalšie jeho recepty

Toto je môj najobľúbenejší spôsob prípravy špargle. Jednak je neuveriteľne ľahký a rýchlo hotový , ale aj kombinácia grilovanej špargle s topiacim sa parmezánom je nebeská!! Môže byť zelená alebo biela špargľa, miesto parmezánu som už použila aj pecorino a goudu.

Suroviny

1-2
porcia
10
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Očistenú špargľu dáme do ohňuvzdorného pekáčika alebo misy.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1

2

Zmiešame olej, šťavu z pol citróna, postrúhanú citrónovú kôru, soľ (opatrne, syr je slaný) a kto má rád, aj trochu mletého čierneho korenia.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2

3

Zmesou potrieme špargľu.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3

4

Dáme do rozpálenej rúry alebo do grilu cca na 20 minút(ja mám mikrovlnku s grilom, tak som robila v mikrovlnke 15 minút). Vyberieme a hneď posypeme postrúhaným parmezánom. Počkáme chvíločku, kým sa syr roztopí a môžme jesť.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jatanika, 1. mája 2011 o 20:15
    @tizia1cat , zdá sa, že na špargľu si odborník :-)) zelenú špargľu som nikdy nejedla... biela mi chutí...je medzi nimi nejaký výraznejší rozdiel?


  • tizian1cat, 1. mája 2011 o 20:20
    @jatanika :zelená špargľa je viac aromatická, trošku je "šmrncnutá" brokolicovou chuťou. Výhoda je tiež, že ju netreba tak veľmi čistiť, stačí len zospodu, nemá takú tendenciu k zdrevnateniu. Mám kamarádku, ktorá je vydatá v Taliansku a tá ma obláznila zelenou špargľou...:-)))


  • jatanika, 1. mája 2011 o 20:25
    dík za info :-))


  • katkat, 1. mája 2011 o 20:27
    jaaaj, ked si pozeram recepty z kucharskej knihy @tizian1cat , vzdy mam sliny az pri kotnikoch :)


  • maartina, 1. mája 2011 o 21:08
    súhlasím s @katkat :) ...teším sa tvojim receptom so špargľou, tiež ju máme veľmi radi ...u nás v NZ ju dokonca pestujú a konečne začali aj s predajom, tak si tiež spravím zásoby :D


  • jerica, 1. mája 2011 o 22:31
    @tizian1cat teším sa na každý Tvoj recept , baklažán kúpený na salsu , zajtra je na programe:-)) Už sa teším , vnuk videl baklažán pýtal sa čo budem robiť , povedala som mu Tvoj recept samozrejme povedal "babka" donesieš? No čo neurobíš pre vnúčatá:-)


  • enerrgizer, 1. mája 2011 o 22:56
    super...idem zajtra kúpiť špargľu :-)


  • jarunka, 2. mája 2011 o 03:54
    Vyborny recept. Sparglu mam velmi rada. Robim si ju dost casto, moj muz o nu velmi nestoji. Je vyborna grilovana s cesnakom a slaninkou...


  • lucylee, 2. mája 2011 o 10:22
    jednoduché, rýchle a určite chutí výborne


  • janger, 2. mája 2011 o 11:33
    Mnam....


  • ajrin, 3. mája 2011 o 03:44
    Ja mam veli rada jednoduchu pripravu spargle ktoru som sa naucila v Lombardii-tam si ju vacsina ludi pripravuje takto:zelenu sparglu povarit nie do makka,musi byt chrumkava(skusa sa to tak ze jedna spargla sa vytiahne z vody a ked sa koncek ohne tak je hotova)Pouklada sa na tanier tesne vedla seba a posype sa hojne parmezanom len konceky a hned sa na to hodi volske oko pripravene v bohatej davke masla-to horuce maslo rozpusti parmezan a potom sa uz len yvtahuje sparglicka ,namaca sa v zltku a mnam a najlepsie je to co zostane rozprplane nakoniec


  • tizian1cat, 3. mája 2011 o 05:16
    @ajrin : ty co nespis o tretej ráno!!! a ja si otvorím o piatej PC a z tej predstavy stekajúceho masielka a parmezánu a volskeho ocenka s rozteceným zltkom mi az zle od hladu prislo - dobry pokusitel si ty!!!


  • jerica, 3. mája 2011 o 09:22
    @tizian1cat reagujem na @ajrin , to si píš že ho vyskúšam , máš pravdu na koniec fajnotka vytierať tanier s bagetkou:-))


  • foska, 4. mája 2011 o 08:04
    Vcera vecer som si spravila takuto zelenu grilovanu sparglu s parmezanom a pri hokeji zjedla. To bola dobrota! Dik za recept.


  • marienka44, 5. mája 2011 o 20:16
    @Airin , spravim podla Teba, mam grecku sparglu. Od dnes je v akcii v Kauflande. Pytam sa, ci treba vodu na povarenie spargle ochutit solou, cukrom, citronom ap.?


  • lucylee, 11. mája 2011 o 08:53
    @tizian1cat včera bola na večeru, je to mňamka :)


  • oliviana, 22. januára 2012 o 10:45
    Skvele, prave som to vytiahla z rury a ochutnala, je to mnamka, kto miluje špargľu nech určite vyskúša. Robím to z bielej špargle lebo zelenú som ešte nezohnala ale jar sa blíži tak verím, že si to dám čoskoro aj v zelenej variante



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist