Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept)

Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept)
tizian1catTizian1cat, recept pridal: 1. mája 2011 16:05Ďalšie jeho recepty

Toto je môj najobľúbenejší spôsob prípravy špargle. Jednak je neuveriteľne ľahký a rýchlo hotový , ale aj kombinácia grilovanej špargle s topiacim sa parmezánom je nebeská!! Môže byť zelená alebo biela špargľa, miesto parmezánu som už použila aj pecorino a goudu.

Suroviny

1-2
porcia
10
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Očistenú špargľu dáme do ohňuvzdorného pekáčika alebo misy.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1

Zmiešame olej, šťavu z pol citróna, postrúhanú citrónovú kôru, soľ (opatrne, syr je slaný) a kto má rád, aj trochu mletého čierneho korenia.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2

Zmesou potrieme špargľu.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3

Dáme do rozpálenej rúry alebo do grilu cca na 20 minút(ja mám mikrovlnku s grilom, tak som robila v mikrovlnke 15 minút). Vyberieme a hneď posypeme postrúhaným parmezánom. Počkáme chvíločku, kým sa syr roztopí a môžme jesť.
Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

17 komentárov k receptu
  • jatanika, 1. mája 2011 o 20:15
    @tizia1cat , zdá sa, že na špargľu si odborník :-)) zelenú špargľu som nikdy nejedla... biela mi chutí...je medzi nimi nejaký výraznejší rozdiel?


  • tizian1cat, 1. mája 2011 o 20:20
    @jatanika :zelená špargľa je viac aromatická, trošku je "šmrncnutá" brokolicovou chuťou. Výhoda je tiež, že ju netreba tak veľmi čistiť, stačí len zospodu, nemá takú tendenciu k zdrevnateniu. Mám kamarádku, ktorá je vydatá v Taliansku a tá ma obláznila zelenou špargľou...:-)))


  • jatanika, 1. mája 2011 o 20:25
    dík za info :-))


  • katkat, 1. mája 2011 o 20:27
    jaaaj, ked si pozeram recepty z kucharskej knihy @tizian1cat , vzdy mam sliny az pri kotnikoch :)


  • maartina, 1. mája 2011 o 21:08
    súhlasím s @katkat :) ...teším sa tvojim receptom so špargľou, tiež ju máme veľmi radi ...u nás v NZ ju dokonca pestujú a konečne začali aj s predajom, tak si tiež spravím zásoby :D


  • jerica, 1. mája 2011 o 22:31
    @tizian1cat teším sa na každý Tvoj recept , baklažán kúpený na salsu , zajtra je na programe:-)) Už sa teším , vnuk videl baklažán pýtal sa čo budem robiť , povedala som mu Tvoj recept samozrejme povedal "babka" donesieš? No čo neurobíš pre vnúčatá:-)


  • enerrgizer, 1. mája 2011 o 22:56
    super...idem zajtra kúpiť špargľu :-)


  • jarunka, 2. mája 2011 o 03:54
    Vyborny recept. Sparglu mam velmi rada. Robim si ju dost casto, moj muz o nu velmi nestoji. Je vyborna grilovana s cesnakom a slaninkou...


  • lucylee, 2. mája 2011 o 10:22
    jednoduché, rýchle a určite chutí výborne


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • janger, 2. mája 2011 o 11:33
    Mnam....


  • ajrin, 3. mája 2011 o 03:44
    Ja mam veli rada jednoduchu pripravu spargle ktoru som sa naucila v Lombardii-tam si ju vacsina ludi pripravuje takto:zelenu sparglu povarit nie do makka,musi byt chrumkava(skusa sa to tak ze jedna spargla sa vytiahne z vody a ked sa koncek ohne tak je hotova)Pouklada sa na tanier tesne vedla seba a posype sa hojne parmezanom len konceky a hned sa na to hodi volske oko pripravene v bohatej davke masla-to horuce maslo rozpusti parmezan a potom sa uz len yvtahuje sparglicka ,namaca sa v zltku a mnam a najlepsie je to co zostane rozprplane nakoniec


  • tizian1cat, 3. mája 2011 o 05:16
    @ajrin : ty co nespis o tretej ráno!!! a ja si otvorím o piatej PC a z tej predstavy stekajúceho masielka a parmezánu a volskeho ocenka s rozteceným zltkom mi az zle od hladu prislo - dobry pokusitel si ty!!!


  • jerica, 3. mája 2011 o 09:22
    @tizian1cat reagujem na @ajrin , to si píš že ho vyskúšam , máš pravdu na koniec fajnotka vytierať tanier s bagetkou:-))


  • foska, 4. mája 2011 o 08:04
    Vcera vecer som si spravila takuto zelenu grilovanu sparglu s parmezanom a pri hokeji zjedla. To bola dobrota! Dik za recept.


  • marienka44, 5. mája 2011 o 20:16
    @Airin , spravim podla Teba, mam grecku sparglu. Od dnes je v akcii v Kauflande. Pytam sa, ci treba vodu na povarenie spargle ochutit solou, cukrom, citronom ap.?


  • lucylee, 11. mája 2011 o 08:53
    @tizian1cat včera bola na večeru, je to mňamka :)


  • oliviana, 22. januára 2012 o 10:45
    Skvele, prave som to vytiahla z rury a ochutnala, je to mnamka, kto miluje špargľu nech určite vyskúša. Robím to z bielej špargle lebo zelenú som ešte nezohnala ale jar sa blíži tak verím, že si to dám čoskoro aj v zelenej variante



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist