Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Toto je môj najobľúbenejší spôsob prípravy špargle. Jednak je neuveriteľne ľahký a rýchlo hotový , ale aj kombinácia grilovanej špargle s topiacim sa parmezánom je nebeská!! Môže byť zelená alebo biela špargľa, miesto parmezánu som už použila aj pecorino a goudu.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očistenú špargľu dáme do ohňuvzdorného pekáčika alebo misy.
  2. Zmiešame olej, šťavu z pol citróna, postrúhanú citrónovú kôru, soľ (opatrne, syr je slaný) a kto má rád, aj trochu mletého čierneho korenia.
  3. Zmesou potrieme špargľu.
  4. Dáme do rozpálenej rúry alebo do grilu cca na 20 minút(ja mám mikrovlnku s grilom, tak som robila v mikrovlnke 15 minút). Vyberieme a hneď posypeme postrúhaným parmezánom. Počkáme chvíločku, kým sa syr roztopí a môžme jesť.