Grécky slaný koláč s baklažánom
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku zmiešame s mäkkým
maslom a vlažnou
vodou, vypracujeme cesto
a necháme ho asi 15 minút
odležať.
- Potom ho vyvaľkáme,
vložíme do koláčovej
formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
- Medzitým uvaríme ryžu.
Baklažán nakrájame na
plátky a urestujeme na olivovom
oleji. Cibuľu nakrájame
najemno a speníme
ju na masle.
- Pridáme špenátové
listy, osolíme, okoreníme,
veľmi krátko orestujeme
a odstavíme z plameňa.
- V mise zmiešame
jogurt, mlieko, vajce, parmezán
a cesnak. Pridáme
hotový špenát a premiešame.
- Na upečené cesto ukladáme
postupne vrstvu ryže
a vrstvu špenátovej plnky.
Úplne navrch rozložíme
baklažán. Pečieme asi 30
minút pri teplote 160°C.
|