Grécky slaný koláč s baklažánom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.
  2. Potom ho vyvaľkáme, vložíme do koláčovej formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
  3. Medzitým uvaríme ryžu. Baklažán nakrájame na plátky a urestujeme na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame najemno a speníme ju na masle.
  4. Pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme, veľmi krátko orestujeme a odstavíme z plameňa.
  5. V mise zmiešame jogurt, mlieko, vajce, parmezán a cesnak. Pridáme hotový špenát a premiešame.
  6. Na upečené cesto ukladáme postupne vrstvu ryže a vrstvu špenátovej plnky. Úplne navrch rozložíme baklažán. Pečieme asi 30 minút pri teplote 160°C.