Granadír

diabambulka - fotkadiabambulka, 4. januára 2011

Existuje veľa spôsobov ako sa pripravuje "Granadír", takto ma to naučila moja mama a ja posúvam recept ďalej.

3
porcie
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
150 g
1 ks
1,5-2 čajové lyžičky
Rezancové cesto:
160 g
1 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si z hrubej múky, vajíčka a vody rezancové cesto, ktoré si nakrájame. (cestovinu si môžeme aj kúpiť, je to rýchlejšia varianta).

    Granadír - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme a nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si nakrájame cibuľu na kolieska a osmažíme na oleji. Keď je cibuľka usmažená tak ju vyberieme a do oleja vložíme na kocky nakrájanú slaninku a orestujeme. Keď je slaninka orestovaná pridáme mletú červenú papriku a dobre premiešame. Odložíme aby nám paprika nezhorkla.

  3. 3

    Keď máme zemiaky skoro hotové dáme variť cestovinu ( 250 g ) do vriacej slanej vody. Uvarené zemiaky odstavíme a zlejeme z nich vodu, ale nie všetku, iba tak približne 1/3, aby nezostal granadír suchý. Zemiaky trošku popučíme, ale tak aby nám tam zostali kúsky zemiakov. Medzitým sa nám dovarila cestovina, tú precedíme a omastíme červeným výpekom, ktorý nám zostal z cibule, slaninky a mletej červenej papriky. Pridáme zemiaky a všetko spolu dobre premiešame. Dosolíme a okoreníme. Rozdelíme na taniere a na každý dáme opraženú cibuľku so slaninkou.

  4. 4

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

marianne69
...ja mam granadir velmi rada,robim rovnako, akurat nedavam slaninku ani nic masite...
danculka
Granadír robím ako@ marianne bez slaniny,môžem vyskúšať...
alexdidi
Moja príprava granadíru je iná, a tiež bez slaninky.... ten Tvoj vyzerá tiež veľmi dobre...
marcy
tá slaninka je " pridaná hodnota " :-) my po sviatkoch fičíme na tradičnej jednoduchej strave ako fučka,pirohy,halušky,aj granadír ľúbime...no,musí byť k tomu cvikla,uhorky,či šalát z kyslej kapusty a mrkvy
janger
Granadir lubim. Musim zase spravit, sebe bez a muzovi so slaninkou, on je viac masozravec ;-))))! A s kyslou uhorkou.
enss
Vyzerá to veľmi dobre, určite aj chutí. Dnes sa chystám robiť granadír, opražím cibuľu, pridám papriku, na kocky pokrájané zemiaky, zalejem vodou len aby boli zakryté a dusím. Primiešam cestovinu, dám zapiecť a pred koncom posypem nastrúhaným syrom. K tomu čalamáda.
duschko
Uz davno som ho nerbil. Je najvyssi cas. S tou slaninkou musi byt vyborny, ale co s tym mojim cholesterolom. Asi zasa zhresim.
ewitka
Ja robím tiež so slaninkou a je oveľa chutnejší. Práve dnes som ho robila a k tomu zeleninový šalát z čínskej kapusty. Bolo to mňam, mňam.
klaura
garnadír mám rada ... vyskúšam pridať slaninku ... vazerá to super voňavo ... :)
murgaska
Na tento recept som davno zabudla.....Vytlacila som si ho a dnes bude vecera aku moj muz uz 42 rokou nejedol......M
tinca
práve sa chystám na ganadír, už nechcem nči ťažké, ja ho síce robím inak, ale pre tých čo môžu slaninku dodá chuť
evanaaa
Ani ja som ho ešte ináč nejedl, len na klasický spôsob, so slaninkou by som robila niečo iné, mne stačí tá pôvodná chuť. Tiež zemiaky nevarí, ale dusí, spočiatku bez vody, tej len toľko, aby pri dusení neprihoreli - samozrejme, na cibuľke, ale aj tú krájam nadrobno, s ml. paprikou, nakoniec zamiešam fliačky. Tak mi to nakoniec chutí najviac. Len neviem, kde sa mi podelo písmeno -m-, na konci slov.
remcula
Já to taky dělám malinko jinak. Brambory nakrájím na kostičky, uvařím a zapékám s haluškami, cibulkou osmaženou a smíchanou s trochou sladké papriky. každopádně, to jsou jídla, ze kterých se člověk fakt nají.
haston
občas, keď mám domácu klobásku z obchodu, nadrobučko ju nakrájam a pridám opraženú do grenadírmaršu. skrátka báseň!
diabambulka
u nás doma sme tiež mäsožravci a tak kúsok slaninky, alebo klobásky to nemúže pokaziť:-) však?
tiffanka
ja som granadír zatiaľ ešte nevarila,ale ho určite vyskúšam, lebo dcéra nevie vynachváliť ten, čo varia v školskej jedálni :o) ... a to už je čo povedať :o)
modrykamen
Obdivujem vás, že robíte cestovinu kvôli granadíru. My granadír robíme vždy na druhý deň zo zvyšných cestovín, alebo halušiek.
janazdk
Keď sa dá pred variantom so slaninkou cesnačka tak sa cholesterol vyrovná :)