Filety z tresky s fazuľovou salsou

marosinho - bez fotkymarosinho, 18. augusta 2014
Filety z tresky s fazuľovou salsou
Foto: marosinho

Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby. Výsledok mi naozaj veľmi chutil.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
200 g
1 ks
2 ks
3 strúčiky
3 ks




Postup

  1. 1

    Na recept použijeme kvalitné filety z tresky, nie lacné filé, pretože by nám z toho nevzniklo nič chutné. Filety umyjeme, nasolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Na panvici si zohrejeme olivový olej, na ktorom rybu opražíme z oboch strán. Ku koncu tepelnej úpravy rybu posypeme cesnakom nasekaným na drobné kúsky, petržlenovou vňaťou a chilli papričkami, z ktorých vyberieme jadierka.

  2. 2

    Fazuľu zmiešame s kukuricou a cibuľou nasekanou na malé kúsky. Do salsy pridáme limetkovú šťavu a olivový olej.

  3. 3

    Ak máte hotovú rybu aj fazuľovú salsu, môžte podávať. Ak by vám nestačila ako príloha fazuľa, kľudne môžte rybu jesť aj so zemiakmi. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

micanela
ako pises:

Salsa je špan., tal. a ar. slovo označujúce omáčku

vidis tam niekde omacku?
2010
@jujoska , nestalo sa ti ze ked si v kine aj je tam film s titulkami tak rozpravaju minutu a napisu jedno slovo ?... tak podobne je to s prekladom Wikipedie z anglictiny salsa do slovenciny - omacka , po anglicky cela strana vysvetlovania ... ze vsetko mozne a nemozne je salsa aj taketo mango je salsa
 en.wikipedia.org/wiki/Salsa_%28sauce%29...




jujoska
ave @2010 mne sa nechcelo velmi vysvetlovat @micanele ze pod salsou sa mysli proste "zmeska" roznych surovin/ingrediencii, zmiesanych do prilohy. Ci uz je stavnatejsia, omackovejsia, alebo suchsia, hutnejsia, nasekana najemno, na vacsie kusy... skoda ze pred otazkou "kde je ta salsa" si najprv nezistila sama nieco o nej. A ktohovie ci nehladala nahodou na tanieri druh latinsko-americkeho tanca :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia