Filety z tresky s fazuľovou salsou

Autor receptu: marosinho

Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby. Výsledok mi naozaj veľmi chutil.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na recept použijeme kvalitné filety z tresky, nie lacné filé, pretože by nám z toho nevzniklo nič chutné. Filety umyjeme, nasolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Na panvici si zohrejeme olivový olej, na ktorom rybu opražíme z oboch strán. Ku koncu tepelnej úpravy rybu posypeme cesnakom nasekaným na drobné kúsky, petržlenovou vňaťou a chilli papričkami, z ktorých vyberieme jadierka.
  2. Fazuľu zmiešame s kukuricou a cibuľou nasekanou na malé kúsky. Do salsy pridáme limetkovú šťavu a olivový olej.
  3. Ak máte hotovú rybu aj fazuľovú salsu, môžte podávať. Ak by vám nestačila ako príloha fazuľa, kľudne môžte rybu jesť aj so zemiakmi. Prajem dobrú chuť :)