Dvojfarebná bábovka

prisi19Prisi19, recept pridal: 12. januára 2010 18:47Ďalšie jeho recepty

Túto bábovku mám od mojej mamy je jednoduchá a dobrá

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Žľtka s maslom a s kryštálovým cukrom vymiešame do penista a potom pridáme vlažné mlieko.múku.kypriaci prášok. postrúhanú kôru z citrôna.orechy. Nakoniec pridáme z bielkov vyšlahaný sneh.

Do vymastenej a z múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme polovicu žltú hmotu a do druhej polovice pridáme kakaový prášok.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

3 komentáre k receptu
  • oblizprst, 13. januára 2010 o 08:06
    Čítala som jedno pojednanie a krásach zázraku zvaného bábovka - inak po prešpurácky "kuglof". Bolo to kdesi na nete, a poviem vám, že niet nad dobrú domácu bábovku k čaju alebo káve. Ďakujem za ďalší recept, určite vyskúšam.


  • stefani, 15. januára 2010 o 08:27
    Myslím si ,že by tam malo byť 200gr múky a 200 gr cukru,no predsa sme ľudia a niekedy sa aj pomýlime.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • 58vlasta, 17. februára 2010 o 17:38
    Rada pečiem bábovky, sú dobré na raňajky. A tiež asi pridať 4 bielka treba na sneh... Veru občas nám idú myšlienky rýchlejšie, ako pracujeme...:-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist