Dvojfarebná bábovka

prisi19Prisi19, recept pridal: 12. januára 2010 18:47Ďalšie jeho recepty

Túto bábovku mám od mojej mamy je jednoduchá a dobrá

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Žľtka s maslom a s kryštálovým cukrom vymiešame do penista a potom pridáme vlažné mlieko.múku.kypriaci prášok. postrúhanú kôru z citrôna.orechy. Nakoniec pridáme z bielkov vyšlahaný sneh.

2

Do vymastenej a z múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme polovicu žltú hmotu a do druhej polovice pridáme kakaový prášok.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • oblizprst, 13. januára 2010 o 08:06
    Čítala som jedno pojednanie a krásach zázraku zvaného bábovka - inak po prešpurácky "kuglof". Bolo to kdesi na nete, a poviem vám, že niet nad dobrú domácu bábovku k čaju alebo káve. Ďakujem za ďalší recept, určite vyskúšam.


  • stefani, 15. januára 2010 o 08:27
    Myslím si ,že by tam malo byť 200gr múky a 200 gr cukru,no predsa sme ľudia a niekedy sa aj pomýlime.


  • 58vlasta, 17. februára 2010 o 17:38
    Rada pečiem bábovky, sú dobré na raňajky. A tiež asi pridať 4 bielka treba na sneh... Veru občas nám idú myšlienky rýchlejšie, ako pracujeme...:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist