Dvojfarebná bábovka

prisi19Prisi19, recept pridal: 12. januára 2010 18:47Ďalšie jeho recepty

Túto bábovku mám od mojej mamy je jednoduchá a dobrá

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Žľtka s maslom a s kryštálovým cukrom vymiešame do penista a potom pridáme vlažné mlieko.múku.kypriaci prášok. postrúhanú kôru z citrôna.orechy. Nakoniec pridáme z bielkov vyšlahaný sneh.

2

Do vymastenej a z múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme polovicu žltú hmotu a do druhej polovice pridáme kakaový prášok.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • oblizprst, 13. januára 2010 o 08:06
    Čítala som jedno pojednanie a krásach zázraku zvaného bábovka - inak po prešpurácky "kuglof". Bolo to kdesi na nete, a poviem vám, že niet nad dobrú domácu bábovku k čaju alebo káve. Ďakujem za ďalší recept, určite vyskúšam.


  • stefani, 15. januára 2010 o 08:27
    Myslím si ,že by tam malo byť 200gr múky a 200 gr cukru,no predsa sme ľudia a niekedy sa aj pomýlime.


  • 58vlasta, 17. februára 2010 o 17:38
    Rada pečiem bábovky, sú dobré na raňajky. A tiež asi pridať 4 bielka treba na sneh... Veru občas nám idú myšlienky rýchlejšie, ako pracujeme...:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist