Dvojfarebná bábovka

prisi19Prisi19, recept pridal: 12. januára 2010 18:47Ďalšie jeho recepty

Túto bábovku mám od mojej mamy je jednoduchá a dobrá

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Žľtka s maslom a s kryštálovým cukrom vymiešame do penista a potom pridáme vlažné mlieko.múku.kypriaci prášok. postrúhanú kôru z citrôna.orechy. Nakoniec pridáme z bielkov vyšlahaný sneh.

2

Do vymastenej a z múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme polovicu žltú hmotu a do druhej polovice pridáme kakaový prášok.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • oblizprst, 13. januára 2010 o 08:06
    Čítala som jedno pojednanie a krásach zázraku zvaného bábovka - inak po prešpurácky "kuglof". Bolo to kdesi na nete, a poviem vám, že niet nad dobrú domácu bábovku k čaju alebo káve. Ďakujem za ďalší recept, určite vyskúšam.


  • stefani, 15. januára 2010 o 08:27
    Myslím si ,že by tam malo byť 200gr múky a 200 gr cukru,no predsa sme ľudia a niekedy sa aj pomýlime.


  • 58vlasta, 17. februára 2010 o 17:38
    Rada pečiem bábovky, sú dobré na raňajky. A tiež asi pridať 4 bielka treba na sneh... Veru občas nám idú myšlienky rýchlejšie, ako pracujeme...:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist