Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke

mariamka - fotkamariamka, 21. januára 2014
Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke
Foto: mariamka

Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso, hrubostenné papriky a niečo k tomu, tak vznikol Zobraziť celý popisVlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso, hrubostenné papriky a niečo k tomu, tak vznikol tento jednoduchý recept. Viem, že to nie je tá pravá voňavá domáca paprika, môžete si na ňu počkať, alebo to vyskúšať hneď.

10
porcií
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

cca 400 g
2 dl
4-5 ks (čerstvé alebo sterilizované)
1 ks
2-3 strúčik
4-5 plátok na kocky
100 g
Na omáčku:
2-3 strúčik
500 g alebo pasírované
2-3 ks
podľa chuti
Na plnenie:
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky zalejeme teplou vodou a necháme asi polhodinu nasiaknuť, zlejeme.

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Mäska stačí kúsok.

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme k nemu vyžmýkané vločky a všetky ostatné suroviny (okrem mozarelly)pokrájané nadrobno. Vypracujeme, až sa začne "lepiť".

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Naplníme prepolené očistené papriky. Mne vyšlo 10 naplnených lodičiek.

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Na omáčku speníme na oleji nakrájaný cesnak, pridáme lúpané paradajky /v mojom prípade pasírované/, ochutíme koreninami /môžete podľa vašej chuti/, privedieme do varu. Ak treba, zrieďte vodou, nie však veľmi, mäso aj paprika ešte pustí šťavu.

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme papriky, pokladieme plátkami masla, prikryjeme a pečieme-dusíme asi polhodinu na 180-200 °C.

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 6
  7. 7

    Keď je mäso udusené, odkryjeme, na každú papriku dáme plátok mozarelly a ešte odokryté zapečieme, kým sa syr roztečie. Do hotovej omáčky som natrhala čerstvú bazalku.

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 7
  8. 8

    Chutí samostatne, alebo s hocijakou prílohou (ryža, zemiaky, cestovina) a možno najlepšie len s čerstvým voňavým chlebíkom. U nás bola cestovina, dá sa povedať také jedlo 3v1 :)

    Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke - obrázok 8

Diskusia k receptu

dandika1
@mariamka21.jan.2014 recept zaujal,mam rada vsetko co suvisy s rajcinami je to obmena klasickej plnenej papriky,,,ukladam urcite ochutname a odpoviem;;;vdaka a prajem pekny vecer<<<>>>
margaretka28
celkom by ma zaujímalo, ako tam chutia tie šampiňony, ešte som také neskúšala može to byť dobré, ale celkove máme radi plnenú papriku, tak verím, že aj toto by nám chutilo
mariamka
@margaretka ja som mala sterilizovane, tie su vies sama celkom jemne, ale nabuduce dam cerstve, nebojim sa toho hriby mozeme,, dakujem za povsimnutie aj ostatnym @zinnajdha @askadaniela @dandika1 , ak este mozem dodat, mojim tam chutil ten emental, ktory to cele spravn "prevonal" :)
eviana
@mariamka , vyzerá to veľmi zaujímavo, krásne farebne a prudko jedlo. Krásne si to vymyslela, hríbikmi obohatené, voňavé... veľmi chválim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia