Drožďová nátierka so sušenou šunkou

Michal Lukačovič
kuchár Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 11. februára 2016
Drožďová nátierka so sušenou šunkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 kocky
100 g
6 ks
60 g
Hriate:
80 g
50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové karé naložíme do soli a cukru v pomere 2 diely cukru k 1 dielu soli, polejeme alkoholom, pridáme bylinky a dobre votrieme do mäsa. Necháme 48 hodín v chlade sušiť zabalené v utierke, ktorú viackrát vymeníme za suchú. Potom nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Nakrájanú cibuľu opečieme, pridáme rozmrvené droždie, rozpustíme, pridáme vajíčka a dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť, pridáme mäkké maslo a vymixujeme. Pridáme nasekanú pažítku a premiešame.

  3. 3

    Slaninu nakrájanú na kocky vyškvaríme na oškvarky. Pridáme cukor, skramelizujeme a prilejeme alkohol. Oškvarky vyberieme a podávame osobitne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia