Domáce medovníky

redakcia - fotkaredakcia, 15. februára 2010

Suroviny

3 ks
150 g
2 PL
6 PL
400 g
1 KL
100 g
2 PL
5 PL
150 g
150 g
80 g
Krém č.2:
400 ml
1-2 KL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme krémy. Krém č. 1 vytvoríme tak, že vymiešame maslo s cukrom, pridáme orechy a vmiešame vychladnutý puding. Na krém č. 2 zmiešame všetky prísady. Ak je príliš tekutý, zahustíme ho želatínou. Cesto vypracujeme tak, že vajcia, cukor, med, mlieko, olej a sódu dáme do hrnca a miešame, kým hmota neskaramelizuje. Tú potom ešte horúcu nalejeme do misy s múkou, mletými orechmi a korením.

  2. 2

    Cesto vypracujeme rukami, spočiatku sa bude lepiť. Ešte horúce cesto rozdelíme na 6 dielov, z každého vyvaľkáme 4 mm hrubý plát s veľkosťou pokrievky. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a jednotlivé pláty pečieme – asi 5 minút každý.

  3. 3

    Po vybratí z rúry vykrajujeme z koláča kruhy a potierame ich čiernym čajom. Potom jednotlivé kúsky kladieme na seba a striedavo ich natierame pripravenými krémami. Úplne nakoniec posypeme medovníky orechmi. Hotové necháme v chladničke aspoň deň odležať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia