Domáca vianočka

wighyWighy, 37 ročná žena, Komárno, 3. decembra 2010 8:37
Ďalšie jej recepty »

Domáca vianočkaFoto: wighy
4
porcie
90 min
príprava
30 min
na 175 °C

Suroviny

500 ml
1 kg
150 g
150 g
3 ks
40 g
štipka

Postup prípravy

  1. 1

    Do misy vysypeme múku, ktorú osolíme. K múke pridáme žĺtky, rozohriate maslo, mlieko a nakoniec kvasnice, ktoré necháme nakysnúť(v troške vlažného mlieka rozmrvíme kvasnice a pridáme 1čl cukru a dáme na teplé miesto nabobnať). K zmesi pridáme nakoniec hrsť hrozienok. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto a necháme vykysnúť. Z tohto cesta po vykysnutí upletieme vianočku, potrieme ju rozmiešaným maslom s vanilkovým cukrom a pečieme v rozohriatej trúbe asi pol hodiny. Po vychladnutí nakrájame a podľa chuti natrieme ľubovoľným džemom. Dobrú chuť.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (3,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist