Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, korenie, soľ, mlieko, hladkú múku, majorán,
prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na kocky, šampiňóny, nadrobno nakrájané feferónky. Premiešame a spravíme hustejšie cesto. Na panvičke z neho upečieme neveľké placky.
- Mäso nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme, pridáme sójovú omáčku. V hrnci opečieme cibuľu aj mäso, aby sa orestovalo, pridáme trochu vody a necháme dusiť.
- Medzitým nadrobno nakrájame kyslé uhorky, kapiu a olivy. Pridáme do hrnca, keď už je mäso mäkké, zahustíme kečupom s trošku worcesterskej omáčky, pridáme čili papričky. Prevaríme ešte päť minút. Servírujeme s plackami.
|