Dezert Tiramisu

Vincenzo Miele
Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave, 28. apríla 2010 20:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Dezert TiramisuFoto: Varecha.sk - Sandra Támerová
12
porcií


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Oddelíme si žĺtka od bielkov. Pridáme práškový cukor. Ručným šľahačom na najvyšších obrátkach vyšľaháme žĺtka s cukrom do tuhej peny. Pridáme krém Mascarpone. Šľahačom ho zašľaháme do žĺtkovej peny. Pridáme likér amaretto a ďalej šľaháme. Nakoniec pridáme kvôli tuhej konzistencii krému stužovače šľahačky. Všetko dôkladne prešľaháme.

  2. 2

    Dlhé piškóty namáčame v káve a ukladáme do formy vystlanej potravinovou fóliou. Keď máme uložený prvý rad piškót, rozotrieme na povrch polovicu krému a uhladíme. Na krém začneme ukladať druhú vrstvu piškót namáčaných v káve. Na vrch rozotrieme zvyšok krému a pekne uhladíme.

  3. 3

    Takto pripravený dezert necháme stuhnúť v chladničke minimálne 6 hodín. Pri servírovaní posypeme povrch tiramisu husto práškovým kakaom. Nakoniec ho môžeme dozdobiť čokoládovým toppingom.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist