Dezert Tiramisu

Dezert Tiramisu
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Autor receptu

Vincenzo Miele, Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave


Suroviny

12
porcií

Postup prípravy receptu

Oddelíme si žĺtka od bielkov. Pridáme práškový cukor. Ručným šľahačom na najvyšších obrátkach vyšľaháme žĺtka s cukrom do tuhej peny. Pridáme krém Mascarpone. Šľahačom ho zašľaháme do žĺtkovej peny. Pridáme likér amaretto a ďalej šľaháme. Nakoniec pridáme kvôli tuhej konzistencii krému stužovače šľahačky. Všetko dôkladne prešľaháme.

Dlhé piškóty namáčame v káve a ukladáme do formy vystlanej potravinovou fóliou. Keď máme uložený prvý rad piškót, rozotrieme na povrch polovicu krému a uhladíme. Na krém začneme ukladať druhú vrstvu piškót namáčaných v káve. Na vrch rozotrieme zvyšok krému a pekne uhladíme.

Takto pripravený dezert necháme stuhnúť v chladničke minimálne 6 hodín. Pri servírovaní posypeme povrch tiramisu husto práškovým kakaom. Nakoniec ho môžeme dozdobiť čokoládovým toppingom.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

19 komentárov k receptu
  • kuchticka, 29. apríla 2010 o 05:54
    Hm, tiramisu je moj nan, naj zakusok. Len keby nemal toko kalorii!!!
    Ked ho vsak vidim slintam az na klavesnicu. Ale aj tak ho niekedy spravim, najma pre navstevu, aspon mam vyhovorku ked kusok zjem.


  • sjuz, 29. apríla 2010 o 07:51
    nepridáva sa Amaretto do kávy......?


  • veronka8, 29. apríla 2010 o 10:27
    aj ja pridávam amareto do kávy....!


  • evanaaa, 29. apríla 2010 o 17:33
    Tiramisu som chcela robiť už dávno,ale som nezohnala dia piškóty,no dnes som si priniesla 1 balík z Rakúska,tam ich mali.Ale zo surových vajec sa neodvážim robiť,musím si nájsť iný recept.V tomto je kilo maskarpone,to by vyšlo veľmi draho.Ale mám viac verzií,niečo si vyberiem.


  • evanaaa, 29. apríla 2010 o 17:42
    Pozrela som si ako to Vincenzo robil,dokonca tam dal aj ztužovač na šlahačku,ajn keď tam nebola.Myslela som,že s toľkého množstva surovín to bude aj veľký kus,a ono to bolo len do tortovej formy.Také tiramisu by ozaj vyšlo draho.


  • evas13, 29. apríla 2010 o 18:23
    ...a nejde tam aj šľahačka 33%? Alebo koľko kuchárov, toľko receptov. Ale doteraz som jedla aurobila len dobré tiramisu a bolo to aj na slovenský spôsov, nátierkov mana a aj z bielkami.


  • 58vlasta, 29. apríla 2010 o 18:36
    Ja mám recept na rýchle Tiramisu. Robila som ho v nedeľu a mladým chutilo. Namiesto mascarpone je v recepte nízkotučný tvaroh a stačia okrúhle piškóty... pridám...


  • tinca, 29. apríla 2010 o 19:02
    Amareto má ísť do kávy.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 29. apríla 2010 o 20:32
    V pôvodnom dezerte podľa niektorých zdrojov nebol likér vôbec, bol totiž určený pre deti. Neskôr sa začal pridávať likér do kávy a do krému zas rum alebo marsalské víno. Existuje také množstvo odlišných receptov na tento zákusok, že je asi zbytočné sa hádať ako to má byť, najmä keď tento tu pripravoval Talian, ktorého učila tiramisu pripravovať jeho babička :-)
    Aj keď, naše stužovače šľahačky v Taliansku asi nepoznajú :-)))))


  • cokomilka, 30. apríla 2010 o 01:41
    Mám tu svoj receptík na tiramisu a bez stužovača. Pre dobrú chuýť zákusku je vhodné ho vynechať...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • cokomilka, 30. apríla 2010 o 01:41
    ...mám na mysli vynechať stužovač :D


  • kuchticka, 30. apríla 2010 o 06:27
    Stuzovac slahacky je zbytocne pouzivat!
    Ked pridate do slahanej smotany trosku rozpustenej zelatiny, slahacka vam vydrzi pevna a zelatina je zdrava. Ved je to bielkovina.


  • michsamant, 30. apríla 2010 o 18:59
    jeej tiramisu,mnam!


  • sorbon, 14. augusta 2010 o 05:01
    mozno pouzivat surove vajcia pasterizovane.urcite ich maju v lepsich obchodnych potravinovych centrach


  • sonicka663, 12. októbra 2010 o 09:06
    Ja som si Tiramisu pre nás trošku prerobila.Upečiem kakaovú piškótu,na to kladiem vrstvy krému a dlhých dvojfarebných piškót.Krém robím z nízkotučného tvarohu,šľahačky a vanilkového cukru a piškóty namáčam do kávy zmiešanej s vaječným koňakom.No a samozrejme vrch posypem kakaom.


  • julica, 12. októbra 2010 o 12:05
    Tá vidlička je úplne cool :)


  • luliana, 11. júla 2011 o 23:28
    lakave,,,urcite vyskusam


  • filipina, 19. februára 2013 o 10:44
    Práve robím tento dezert.Už som ho raz robila a dnes zas.Je veľmi dobrý a chutný.Mala som možnosť ochutnať s náhradným krémom namiesto mascarpone,ale nie je to ono.Je to trochu drahý dezert,ale na výnimočné príležitosti stojí za to.A u nás táto výnimočná situácia práve dnes je.Máme 36-té výročie sobáša.Tak kaziť si chuť náhradami to by nebolo ono.Je fantastický.Príjemný a krásny deň.


  • anett91, 5. decembra 2013 o 14:38
    Tiež si myslím, že by to vyšlo veľmi draho a z tolkých surovín a je ho dosť málo. Takže recept určite nie je pre mňa. Asi radšej vyskúšam nejaký slovenský recept. :D



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist