Dezert Tiramisu

Autor receptu: redakcia

12
porcií

Postup

  1. Oddelíme si žĺtka od bielkov. Pridáme práškový cukor. Ručným šľahačom na najvyšších obrátkach vyšľaháme žĺtka s cukrom do tuhej peny. Pridáme krém Mascarpone. Šľahačom ho zašľaháme do žĺtkovej peny. Pridáme likér amaretto a ďalej šľaháme. Nakoniec pridáme kvôli tuhej konzistencii krému stužovače šľahačky. Všetko dôkladne prešľaháme.
  2. Dlhé piškóty namáčame v káve a ukladáme do formy vystlanej potravinovou fóliou. Keď máme uložený prvý rad piškót, rozotrieme na povrch polovicu krému a uhladíme. Na krém začneme ukladať druhú vrstvu piškót namáčaných v káve. Na vrch rozotrieme zvyšok krému a pekne uhladíme.
  3. Takto pripravený dezert necháme stuhnúť v chladničke minimálne 6 hodín. Pri servírovaní posypeme povrch tiramisu husto práškovým kakaom. Nakoniec ho môžeme dozdobiť čokoládovým toppingom.