Čoko cupcake s tvarohovým krémom

niahalko - fotkaniahalko, 21. marca 2015
Čoko cupcake s tvarohovým krémom
Foto: niahalko

Cez víkend mam vždy čas a keďže milujem pečenie vždy niečo napečiem. Dnes som mala chuť na niečo čokoladové ale aj ovocné a preto Zobraziť celý popisCez víkend mam vždy čas a keďže milujem pečenie vždy niečo napečiem. Dnes som mala chuť na niečo čokoladové ale aj ovocné a preto som do nich dala všetko načo som mala chuť.

15
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 balička
1/2 hrnčeka
2 PL
1/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 kus
100 g
1 kus
Tvarohový krém:
250 g
200 g
1 balíček
50 g




Postup

  1. 1

    Predhriala som si rúru na 190°C. Následne som v miske zmiešala najprv všetky sypké (múka, kypriaci prášok, cukor, kakao) suroviny a tak som pridala vajíčko, mlieko, olej. Všetko som premiešala. Urobila som si dve časti. Do jednej som pridala sušené brusnice a 70% nasekanú čokoladu. Do druhej časti nakrajaný banán tiež s čokoládou. Všetko naliala do silikónových formičiek na muffiny. Takto som ich dala zapiecť do rúry na 20 minút.

    Čoko cupcake s tvarohovým krémom - obrázok 1
  2. 2

    Na krém som použila mäkký tvaroh (nie nízkotučný), smotanu, cukor a vanilkovú esenciu. Želatínu som si urobila podľa návodu. Do menšieho hrnca som dala 3-4 lyžice vody, prisypala som želatínu, nechala napučať 10 minút. Za stáleho miešania som ju zohriala aby sa rozpustila. Do rozpustenej želatíny som pridala 2 lyžice krému a hneď všetko zamiešala do krému. Hneď som plnila zdobičku a muffinky zdobila. Posypala som ich guličkami a dala do chladničky stuhnúť. Tvarohový krém stuhol presne ako mal a muffiny sú super čokoladové :)

    Čoko cupcake s tvarohovým krémom - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré, chutné aj na pohľad, páčia sa mi, a nemusia sa suroviny vážiť. Dr. Oetker má už aj za studena želatínu, ja mám pred ňou rešpekt, ale tá by asi bola jednoduchšia. Ukladám si - KK......
evanaaa
Ja vidím tie suroviny, čo tam patria......ako sa ti môžu iné ukázať?