Chilli con carne

miskammMiskamm, 34 ročná žena, Frankfurt nad Mohanom, Nemecko, 26. júla 2012 21:02
Ďalšie jej recepty »

Chilli con carneFoto: miskamm

Je to celkom jednoduchý recept, rada ho robievam na rozličných oslavách (namiesto polnočnej kapustince) a vzdy sa vsetko zje, jedno kolko navarím

7-8
porcií
5-10 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 konzerva
3-4 ks
1-2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
1 konzerva
0,5-1 ks
1 kelimok
2-3 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľku nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a chilli si nakrájame na tenké plátky. Papriku umyjeme, ocistíme a nakrájame na väčšie kúsky.

    Chilli con carne - obrázok 1
  2. 2

    Olej zohrejeme v hrnci. Keď je olej horúci, pridáme mleté mäso. Keď je mäso dobre prepečené, pridáme cibuľku, cesnak a chilli a opražíme. Pridáme soľ a korenie a popražíme ešte tak 2-3 minúty.

    Chilli con carne - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme najkrájanú paprika a podusíme 5 minút na miernom ohni. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 minút. Pridáme odkvapkanú fazuľku a kukuricu. Povaríme 20 minút na miernom ohni.

    Chilli con carne - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme a podávame s orestovaným chlebíkom (ja mám na kúsky nakrájany pita-chlebík a v rúre zohriatý) alebo s kukuričnými nachos a lyžičkou kyslej smotany. Kto má doma petržlenovú vňat môže zľahka posypať vňatou.

    Chilli con carne - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (3,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist