Chilli con carne

Chilli con carne
Foto: miskamm
miskammMiskamm, 34 ročná žena, Frankfurt nad Mohanom, Nemecko, recept pridala: 26. júla 2012 21:02Ďalšie jej recepty

Je to celkom jednoduchý recept, rada ho robievam na rozličných oslavách (namiesto polnočnej kapustince) a vzdy sa vsetko zje, jedno kolko navarím

Suroviny

7-8
porcií
5-10
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľku nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a chilli si nakrájame na tenké plátky. Papriku umyjeme, ocistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
Chilli con carne - obrázok 1

2

Olej zohrejeme v hrnci. Keď je olej horúci, pridáme mleté mäso. Keď je mäso dobre prepečené, pridáme cibuľku, cesnak a chilli a opražíme. Pridáme soľ a korenie a popražíme ešte tak 2-3 minúty.
Chilli con carne - obrázok 2

3

Pridáme najkrájanú paprika a podusíme 5 minút na miernom ohni. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 minút. Pridáme odkvapkanú fazuľku a kukuricu. Povaríme 20 minút na miernom ohni.
Chilli con carne - obrázok 3

4

Dochutíme a podávame s orestovaným chlebíkom (ja mám na kúsky nakrájany pita-chlebík a v rúre zohriatý) alebo s kukuričnými nachos a lyžičkou kyslej smotany. Kto má doma petržlenovú vňat môže zľahka posypať vňatou.
Chilli con carne - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (3,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 26. júla 2012 o 21:43
    Poznám robievam,tiež to máme radi.


  • babina49, 26. júla 2012 o 21:54
    Vypadá to chutne,ukladám do KK,vyskúšam


  • honestka, 27. júla 2012 o 02:50
    sice nezodpoveda originalne nazvu podla ingredients co tam su, ale zrejme ako nasa kapustnica sa doma vari na tolko sposobov, kolko je chuti /aj ked Jamie O. si pre zmenu pridava zase chick peas/ - aj tak sa da.
    aj tu je viacej sposobov varenia, ale zakladne suroviny sa velmi nemenia od tych pravych kovbojskych receptov.
    Je to ozaj vynikajuce jedlo, hlavne ked sa vari pomaly, aby chute prenikli a preto sa vari v mnozstvach, lebo chuti lepsie ked postoji- asi ako nas kotlikovy gulas.



  • mia2404, 27. júla 2012 o 13:58
    Vyzerá fantasticky , vdaka za pripomenutie , mali sme už dávno :-)


  • evanaaa, 30. júla 2012 o 22:00
    Varievam často, aj keď by som rada videla originálny recept, ja som myslela, že je ako tento, @honestka , mohla by si niekedy sem dať?
    minulý týždeň som niečo podobné robila ,a le dala som tri konzervy fazule a pre zmenu miesto mäsa klobásu, nám to aj takto chutilo, len kukuricu nedávam kvôli mužovi, škoda. A dávam väčšinou paradajkové pyré pollitrové.


  • miskamm, 2. augusta 2012 o 10:02
    ja som teda sama, ale ked pride navsteva tak uvarim viac, vtedy sa oplati... toto som robila pre 4 osoby...


  • miskamm, 2. augusta 2012 o 10:05
    @ honestka "chilli con carne" je cili s mäsom... pridava sa fazulka, paradajky... a to podla mna zodpoveda nazvu... :-)


  • tlakovyhrncek, 2. novembra 2013 o 21:18
    vyborna inspiracia :) dakujem-vyskusam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist