Chilli con carne
Autor receptu: miskamm
Je to celkom jednoduchý recept, rada ho robievam na rozličných oslavách (namiesto polnočnej kapustince) a vzdy sa vsetko zje, jedno kolko navarím
7-8 porcií |
5-10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľku nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a chilli si nakrájame na tenké plátky. Papriku umyjeme, ocistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
- Olej zohrejeme v hrnci. Keď je olej horúci, pridáme mleté mäso. Keď je mäso dobre prepečené, pridáme cibuľku, cesnak a chilli a opražíme. Pridáme soľ a korenie a popražíme ešte tak 2-3 minúty.
- Pridáme najkrájanú paprika a podusíme 5 minút na miernom ohni. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 minút. Pridáme odkvapkanú fazuľku a kukuricu. Povaríme 20 minút na miernom ohni.
- Dochutíme a podávame s orestovaným chlebíkom (ja mám na kúsky nakrájany pita-chlebík a v rúre zohriatý) alebo s kukuričnými nachos a lyžičkou kyslej smotany. Kto má doma petržlenovú vňat môže zľahka posypať vňatou.