Cheesecake mascarpone speculoos a ovocná poleva

sisok - fotkasisok, 7. apríla 2013
Cheesecake mascarpone speculoos a ovocná poleva
Foto: sisok

Prepáčte za polohu obrázku, ale keď som ho dala nastojato, tak ho nebolo vidno, nevie niekto preco? :) Existuje mnoho verzií tohto klasického amerického koláčika. Zobraziť celý popisPrepáčte za polohu obrázku, ale keď som ho dala nastojato, tak ho nebolo vidno, nevie niekto preco? :) Existuje mnoho verzií tohto klasického amerického koláčika. Ja vám dnes ponúkam túto - je to asi pre 6 osôb, podľa toho akú formu použijete a akí ste jedlíci. Ja používam cukrárenske kruhy, kedže sú menšie ako tortové formy. A čo sa týka výberu ovocia, nechajte viesť fantáziou.

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

80 g
35 g
250 g
65 g
75 g
2 ks
1 PL
Na polevu:
1 plátok
200 g
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Rúru si predohrejeme na 150°C. Maslo si dáme roztopiť na slabom ohni a medzičasom si podrvíme keksíky Speculoos. Ja ich nemixujem, nechcem dostať múčku. Iba ich vložím do solídneho vrecúška a podrtím valčekom. Keď je maslo roztopené, odstavíme z ohňa. Do masla prisypeme podrvené keksíky a zamiešame. Touto zmesou vystelieme spodok formy s odnímateľným dnom. Kedže robievam radšej menšie tortičky, ja používam menšie cukrárenské kruhy. Keksíkovú vrstvu pomačkáme dnom pohára a vložíme do chladničky na 10 minút.

  2. 2

    Mascaropne premiešame s kryštálovým cukrom a smotanou. Pridáme vajíčka (ja som dala iba 2 bielka a 1 žĺtko) a 1 polievkovú lyžicu hladkej múky. Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke na slabom stupni si rozpustíme bielu čokoládu a pridáme do zmesi mascaropne-smotana. Celú zmes nalejeme do formy, kde už máme speculoos keksíky a vložíme do rúry na 50minút. Necháme v rúre vychladnúť a môžeme si pripraviť ovocnú polevu.

  3. 3

    Plátok želatíny vložíme na pár minút do studenej vody. Ja som použila mango a ananás, no výber ovocia nechám na vás. Takže asi 300g ovocia si rozmixujeme spolu s 30g cukru a dáme variť na stredný oheň. Ja som to celé precedila, kedže mango a aj ananás majú malé vlásočnice a nechala znova zovrieť. Ovocnú šťavu odstavíme, pridáme citrónovú šťavu a vhodíme vymačkaný plátok želatíny. Necháme roztopiť a vychladnúť.

  4. 4

    Keď je poleva vychladnutá, polejeme s ňou cheesecake. Vložíme do chladničky nech poleva stuhne a na druhý deň ochutnáme :) Ja som mala ešte trošku jabĺčka Granny Smith a podávala spolu s koláčikom. Vyskúšajte, takto je to EŠTE lepšie :)

Diskusia k receptu

lusinkab
tak toto by som si hned teraz dala ;-) vyzera neskutocne lakavo tento tvoj kolacik
babav
Chutna verzia , fajnova poleva.Vdaka za inšpiráciu!
sisok
Dakujem dievcata :) Na perspektive fotky sa uz pracuje, redakcia sa pokusi ju dat na miesto :)
havino
pekný ho máš, viem, že je aj chutný, pretože ja ho už tiež pečiem len s dvomi mascarpone a 400g pochuťkovú smotanu, (väčšia tortová forma), s Philadelphiou som robila 2x,ale u nás je dosť drahá a kedže mi neohundrali s mascarpone, tak už len tak robím. Na vrch som naposledy do mandarinkového kompótu s citrónovou šťavou zavarila maizenu, nie úplne do husta, taký preliv, pekne stuhlo.
haji
Pěkný recept, svěží foto - povedené dílo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia