Cesnakový posúch

Cesnakový posúch
Foto: mb
mbMb, recept pridal: 12. apríla 2010 9:01Ďalšie jeho recepty

Tento posúch mi dokáže rozhádzať žalúdok a žlčník, ale mu neodolám...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z kvasníc urobíme kvások, zemiaky postrúhame. Potom uvedené suroviny vymiešame, necháme dobre vykysnúť.

2

Po vykysnutí, plech vymastíme masťou (čím viac, tým lepšie, ale...), cesto vlhkými rukami rozotrieme na plech a pokladieme (pozapichujeme) do neho na kocky pokrájanú údenú slaninu (úplne tú klasickú údenú, žiadna anglická, oravská a inokrajná). Pečieme pri 200 stupňoch celzia.

3

Po upečení a VYCHLADNUTÍ natrieme pastou. Cesnak odporúčam domáci, nakoľko kupovaný "čínsky" v supermarkete vie zozeleniet. A chuť ani nespomínam ;-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 12. apríla 2010 o 09:55
    K vínu sa super hodí , dík aj za tento tecept.


  • frezia68, 12. apríla 2010 o 11:26
    Ej,ale tou slaninkou si nešetril :-)) a hoci je lákavý takto,slaninkou len postraším,lebo nemám po ruke Pancreolan :-))


  • evusik, 12. apríla 2010 o 13:12
    žalúdok aj žlčník mám v poriadku takže môžem a určite aj upečiem, vyzerá to dobre.


  • jezibabka1, 12. apríla 2010 o 13:50
    @mb Ty si to teraz zabil:))) keď nosím malú do škôlky, tak chodím okolo pekárne a tam si kupujem cesnakový štvorec. Keď idem pre ňu poobede, znova cesnakový štvorec, takže teraz sa nečuduj môjmu komentáru SSSSSSUUUUUUPPPPPPEEEEEERRRRRR!!!!!!!!!!! vyskúšam dík


  • mb, 12. apríla 2010 o 16:27
    @frezia68 tu zial bolaoravska slanina, nie klasicka - udena. ale nachystane kusky zmizli aj s nou ;).
    @all : aby som sa priznal, tuto dobrotu pripravuje moja Gabrieletta ;)


  • slnieckosom, 12. apríla 2010 o 23:00
    No toto vyzerá diabolsky dobre... :-))) Len to trávenie... :-))) Uf, uvidíme :-))


  • hannah22, 13. apríla 2010 o 06:45
    potešilo, urobím keď nás bude viac aby som nepribrala len ja , ukladám a chválim ... :))


  • hefi, 13. apríla 2010 o 08:14
    Pozdravujem Gabrielettu - určite vyskúšam, možno aj dnes.


  • bozulka, 13. apríla 2010 o 14:08
    Ja robievam podobný "taliansky chlieb" len keď dám cesto na plech tak ho potriem olivovým olejom rozmiešaným asi 4-5 strúčikov cesnaku a prstami pomačkám cesto aby sa olej dostal do jamiek a dám piecť.Je to veľmi dobré aj k polievkam-fazuľovej,hrachovej,cícerovej atd....
    Keď nemám po ruke uvarené zemiaky môže byť aj bez zemiakov a ten cesnak nie je až tak drastický.Tiež musím dávať pozor.


  • cistinka, 14. apríla 2010 o 10:16
    Takéto dobrôtky ja môžem...


  • evanaaa, 14. apríla 2010 o 16:43
    Toto by som si dala aj ja.Moja mama robievala tiež cesnakový posúch z kysnutého cesta,ale to cesto natrela cesnakom-drveným- zmiešaným tuším smasťou a potom ho raz preložila a dala na pekáč a do rúry.Bolo to veľmi dobré,škoda,že som sa ten recept nenaučila od nej.


  • bambulka51, 16. apríla 2010 o 12:01
    no to je ončo..........................


  • mlska, 9. augusta 2010 o 18:47
    Recept mi odporučila Helka - hefi, takže ďakujem, rovnako ďakujem aj autorke. Naozaj vynikajúci posúch. Na guľáš párty, pri pivku, vínku to zapasovalo, mizlo to z plechu, chipsy ostali v hanbe.


  • flemi, 15. augusta 2010 o 00:07
    ZEMIAKOVÝ posúch s cesnakom a slaninkou?!

    ja tu o polnoci nemôžem!!!!!

    To sa dá toto?


  • boda, 18. októbra 2010 o 22:39
    Večer som na základe chutí môjho manžela vyhľadala tento recept a chtiac-nechtiac, som ho aj hneď upiekla. Je výborný.


  • klaura, 14. júna 2011 o 00:11
    robím pravidelne ... je vynikajúci ...


  • lb, 19. augusta 2012 o 10:02
    Tati, veľmi pomohol :)) Ešte že ťa máme :P


  • michsamant, 19. augusta 2012 o 10:44
    Pekny recept.


  • gabtcha, 7. marca 2013 o 10:04
    Skvely recept, cast mlieka sa moze nahradit Acidkom. Vyskusane, mnamkove. :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist