Cesnakový posúch

Cesnakový posúch
Foto: mb
mbMb, recept pridal: 12. apríla 2010 9:01Ďalšie jeho recepty

Tento posúch mi dokáže rozhádzať žalúdok a žlčník, ale mu neodolám...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Z kvasníc urobíme kvások, zemiaky postrúhame. Potom uvedené suroviny vymiešame, necháme dobre vykysnúť.

2

Po vykysnutí, plech vymastíme masťou (čím viac, tým lepšie, ale...), cesto vlhkými rukami rozotrieme na plech a pokladieme (pozapichujeme) do neho na kocky pokrájanú údenú slaninu (úplne tú klasickú údenú, žiadna anglická, oravská a inokrajná). Pečieme pri 200 stupňoch celzia.

3

Po upečení a VYCHLADNUTÍ natrieme pastou. Cesnak odporúčam domáci, nakoľko kupovaný "čínsky" v supermarkete vie zozeleniet. A chuť ani nespomínam ;-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 12. apríla 2010 o 09:55
    K vínu sa super hodí , dík aj za tento tecept.


  • frezia68, 12. apríla 2010 o 11:26
    Ej,ale tou slaninkou si nešetril :-)) a hoci je lákavý takto,slaninkou len postraším,lebo nemám po ruke Pancreolan :-))


  • evusik, 12. apríla 2010 o 13:12
    žalúdok aj žlčník mám v poriadku takže môžem a určite aj upečiem, vyzerá to dobre.


  • jezibabka1, 12. apríla 2010 o 13:50
    @mb Ty si to teraz zabil:))) keď nosím malú do škôlky, tak chodím okolo pekárne a tam si kupujem cesnakový štvorec. Keď idem pre ňu poobede, znova cesnakový štvorec, takže teraz sa nečuduj môjmu komentáru SSSSSSUUUUUUPPPPPPEEEEEERRRRRR!!!!!!!!!!! vyskúšam dík


  • mb, 12. apríla 2010 o 16:27
    @frezia68 tu zial bolaoravska slanina, nie klasicka - udena. ale nachystane kusky zmizli aj s nou ;).
    @all : aby som sa priznal, tuto dobrotu pripravuje moja Gabrieletta ;)


  • slnieckosom, 12. apríla 2010 o 23:00
    No toto vyzerá diabolsky dobre... :-))) Len to trávenie... :-))) Uf, uvidíme :-))


  • hannah22, 13. apríla 2010 o 06:45
    potešilo, urobím keď nás bude viac aby som nepribrala len ja , ukladám a chválim ... :))


  • hefi, 13. apríla 2010 o 08:14
    Pozdravujem Gabrielettu - určite vyskúšam, možno aj dnes.


  • bozulka, 13. apríla 2010 o 14:08
    Ja robievam podobný "taliansky chlieb" len keď dám cesto na plech tak ho potriem olivovým olejom rozmiešaným asi 4-5 strúčikov cesnaku a prstami pomačkám cesto aby sa olej dostal do jamiek a dám piecť.Je to veľmi dobré aj k polievkam-fazuľovej,hrachovej,cícerovej atd....
    Keď nemám po ruke uvarené zemiaky môže byť aj bez zemiakov a ten cesnak nie je až tak drastický.Tiež musím dávať pozor.


  • cistinka, 14. apríla 2010 o 10:16
    Takéto dobrôtky ja môžem...


  • evanaaa, 14. apríla 2010 o 16:43
    Toto by som si dala aj ja.Moja mama robievala tiež cesnakový posúch z kysnutého cesta,ale to cesto natrela cesnakom-drveným- zmiešaným tuším smasťou a potom ho raz preložila a dala na pekáč a do rúry.Bolo to veľmi dobré,škoda,že som sa ten recept nenaučila od nej.


  • bambulka51, 16. apríla 2010 o 12:01
    no to je ončo..........................


  • mlska, 9. augusta 2010 o 18:47
    Recept mi odporučila Helka - hefi, takže ďakujem, rovnako ďakujem aj autorke. Naozaj vynikajúci posúch. Na guľáš párty, pri pivku, vínku to zapasovalo, mizlo to z plechu, chipsy ostali v hanbe.


  • flemi, 15. augusta 2010 o 00:07
    ZEMIAKOVÝ posúch s cesnakom a slaninkou?!

    ja tu o polnoci nemôžem!!!!!

    To sa dá toto?


  • boda, 18. októbra 2010 o 22:39
    Večer som na základe chutí môjho manžela vyhľadala tento recept a chtiac-nechtiac, som ho aj hneď upiekla. Je výborný.


  • klaura, 14. júna 2011 o 00:11
    robím pravidelne ... je vynikajúci ...


  • lb, 19. augusta 2012 o 10:02
    Tati, veľmi pomohol :)) Ešte že ťa máme :P


  • michsamant, 19. augusta 2012 o 10:44
    Pekny recept.


  • gabtcha, 7. marca 2013 o 10:04
    Skvely recept, cast mlieka sa moze nahradit Acidkom. Vyskusane, mnamkove. :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist