Cesnakový posúch

mbMb, 44 ročný muž, Púchov, 12. apríla 2010 9:01
Ďalšie jeho recepty »

Cesnakový posúchFoto: mb

Tento posúch mi dokáže rozhádzať žalúdok a žlčník, ale mu neodolám...

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
3-4 ks
1 ČL
1 ČL
1 PL
1/2 kocky
4 dcl
1 ČL
Pasta:
1-2 hlávka
by oko

Postup prípravy

  1. 1

    Z kvasníc urobíme kvások, zemiaky postrúhame. Potom uvedené suroviny vymiešame, necháme dobre vykysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí, plech vymastíme masťou (čím viac, tým lepšie, ale...), cesto vlhkými rukami rozotrieme na plech a pokladieme (pozapichujeme) do neho na kocky pokrájanú údenú slaninu (úplne tú klasickú údenú, žiadna anglická, oravská a inokrajná). Pečieme pri 200 stupňoch celzia.

  3. 3

    Po upečení a VYCHLADNUTÍ natrieme pastou. Cesnak odporúčam domáci, nakoľko kupovaný "čínsky" v supermarkete vie zozeleniet. A chuť ani nespomínam ;-)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist