Cesnakový posúch

Cesnakový posúch
Foto: mb
mbMb, recept pridal: 12. apríla 2010 9:01Ďalšie jeho recepty

Tento posúch mi dokáže rozhádzať žalúdok a žlčník, ale mu neodolám...

Suroviny


Postup prípravy receptu

Z kvasníc urobíme kvások, zemiaky postrúhame. Potom uvedené suroviny vymiešame, necháme dobre vykysnúť.

Po vykysnutí, plech vymastíme masťou (čím viac, tým lepšie, ale...), cesto vlhkými rukami rozotrieme na plech a pokladieme (pozapichujeme) do neho na kocky pokrájanú údenú slaninu (úplne tú klasickú údenú, žiadna anglická, oravská a inokrajná). Pečieme pri 200 stupňoch celzia.

Po upečení a VYCHLADNUTÍ natrieme pastou. Cesnak odporúčam domáci, nakoľko kupovaný "čínsky" v supermarkete vie zozeleniet. A chuť ani nespomínam ;-)



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

19 komentárov k receptu
  • jerica, 12. apríla 2010 o 09:55
    K vínu sa super hodí , dík aj za tento tecept.


  • frezia68, 12. apríla 2010 o 11:26
    Ej,ale tou slaninkou si nešetril :-)) a hoci je lákavý takto,slaninkou len postraším,lebo nemám po ruke Pancreolan :-))


  • evusik, 12. apríla 2010 o 13:12
    žalúdok aj žlčník mám v poriadku takže môžem a určite aj upečiem, vyzerá to dobre.


  • jezibabka1, 12. apríla 2010 o 13:50
    @mb Ty si to teraz zabil:))) keď nosím malú do škôlky, tak chodím okolo pekárne a tam si kupujem cesnakový štvorec. Keď idem pre ňu poobede, znova cesnakový štvorec, takže teraz sa nečuduj môjmu komentáru SSSSSSUUUUUUPPPPPPEEEEEERRRRRR!!!!!!!!!!! vyskúšam dík


  • mb, 12. apríla 2010 o 16:27
    @frezia68 tu zial bolaoravska slanina, nie klasicka - udena. ale nachystane kusky zmizli aj s nou ;).
    @all : aby som sa priznal, tuto dobrotu pripravuje moja Gabrieletta ;)


  • slnieckosom, 12. apríla 2010 o 23:00
    No toto vyzerá diabolsky dobre... :-))) Len to trávenie... :-))) Uf, uvidíme :-))


  • hannah22, 13. apríla 2010 o 06:45
    potešilo, urobím keď nás bude viac aby som nepribrala len ja , ukladám a chválim ... :))


  • hefi, 13. apríla 2010 o 08:14
    Pozdravujem Gabrielettu - určite vyskúšam, možno aj dnes.


  • bozulka, 13. apríla 2010 o 14:08
    Ja robievam podobný "taliansky chlieb" len keď dám cesto na plech tak ho potriem olivovým olejom rozmiešaným asi 4-5 strúčikov cesnaku a prstami pomačkám cesto aby sa olej dostal do jamiek a dám piecť.Je to veľmi dobré aj k polievkam-fazuľovej,hrachovej,cícerovej atd....
    Keď nemám po ruke uvarené zemiaky môže byť aj bez zemiakov a ten cesnak nie je až tak drastický.Tiež musím dávať pozor.


  • cistinka, 14. apríla 2010 o 10:16
    Takéto dobrôtky ja môžem...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • evanaaa, 14. apríla 2010 o 16:43
    Toto by som si dala aj ja.Moja mama robievala tiež cesnakový posúch z kysnutého cesta,ale to cesto natrela cesnakom-drveným- zmiešaným tuším smasťou a potom ho raz preložila a dala na pekáč a do rúry.Bolo to veľmi dobré,škoda,že som sa ten recept nenaučila od nej.


  • bambulka51, 16. apríla 2010 o 12:01
    no to je ončo..........................


  • mlska, 9. augusta 2010 o 18:47
    Recept mi odporučila Helka - hefi, takže ďakujem, rovnako ďakujem aj autorke. Naozaj vynikajúci posúch. Na guľáš párty, pri pivku, vínku to zapasovalo, mizlo to z plechu, chipsy ostali v hanbe.


  • flemi, 15. augusta 2010 o 00:07
    ZEMIAKOVÝ posúch s cesnakom a slaninkou?!

    ja tu o polnoci nemôžem!!!!!

    To sa dá toto?


  • boda, 18. októbra 2010 o 22:39
    Večer som na základe chutí môjho manžela vyhľadala tento recept a chtiac-nechtiac, som ho aj hneď upiekla. Je výborný.


  • klaura, 14. júna 2011 o 00:11
    robím pravidelne ... je vynikajúci ...


  • lb, 19. augusta 2012 o 10:02
    Tati, veľmi pomohol :)) Ešte že ťa máme :P


  • michsamant, 19. augusta 2012 o 10:44
    Pekny recept.


  • gabtcha, 7. marca 2013 o 10:04
    Skvely recept, cast mlieka sa moze nahradit Acidkom. Vyskusane, mnamkove. :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist