Cesnakové špagety s vajíčkom

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 20. júla 2014

väčšinou stačí na špagety omáčka z konzervy, ale občas sa žiada zmena a stačí k tomu "čo chladnička dá"

15 minút
príprava

Suroviny

na 1 porciu:
2 ks
3 strúčiky
2 pl
 sušená




Postup

  1. 1

    V osolenej vode si uvaríme špagety.

  2. 2

    Na panvici urobíme z 2 osolených vajíčok praženicu.

  3. 3

    Na olej rozpučíme cesnak a necháme trošku popražiť, pridáme 1 väčšiu paradajku nakrájanú nadrobno alebo hrsť cherry paradajok, ktoré stačí rozkrojiť na polovice. Ja používam domáce cherry paradajky z balkóna. Stále mierne pražíme na oleji na najslabšom ohni, nech sa trošku prehrejú. Posypeme bazalkou, pridáme kukuricu a nakoniec kečup, aby sa omáčka spojila.

  4. 4

    Omáčku vylejeme na špagety, pridáme praženicu a hotovo. Do omáčky môžeme použiť akékoľvek zvyšky zeleniny alebo napr. aj zvyšok slaninky - proste, čo z chladničky treba spotrebovať.

Diskusia k receptu

mezi
Na pocudovanie, s malou zmenou: bezvajecne spagety, prazenica na 3 lyziciach olivoveho oleja s vopred opecenym cesnakom, kde sa osoli olej a nie vajcia, paradajky vobec alebo nevarene, len ako priloha a bezkukurice a mate zdrave jedlo, syte a dokonca tukyspalujuce.
pipnat
nevidím na tom nič zlé, ak sa použije kečup domáci a celozrnné špagety, je to aj celkom zdravé, resp. zdravšie:)ja by som si veru dala:)
cesminaz
V zivote by ma takato kombinacia nenapadla ;-)) ..no ale kazdy mame "ine" chute :-P
nyja
Na takéto recepty upozorňuje Roman Vaněk v "Peklo na talíři" a nazval ich výstižne "šmakuláda" :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia