Cesnakové špagety s vajíčkom

Autor receptu: zuzlik0402

väčšinou stačí na špagety omáčka z konzervy, ale občas sa žiada zmena a stačí k tomu "čo chladnička dá"

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V osolenej vode si uvaríme špagety.
  2. Na panvici urobíme z 2 osolených vajíčok praženicu.
  3. Na olej rozpučíme cesnak a necháme trošku popražiť, pridáme 1 väčšiu paradajku nakrájanú nadrobno alebo hrsť cherry paradajok, ktoré stačí rozkrojiť na polovice. Ja používam domáce cherry paradajky z balkóna. Stále mierne pražíme na oleji na najslabšom ohni, nech sa trošku prehrejú. Posypeme bazalkou, pridáme kukuricu a nakoniec kečup, aby sa omáčka spojila.
  4. Omáčku vylejeme na špagety, pridáme praženicu a hotovo. Do omáčky môžeme použiť akékoľvek zvyšky zeleniny alebo napr. aj zvyšok slaninky - proste, čo z chladničky treba spotrebovať.