Červená kapustnica

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. novembra 2015

Je tu čas prechladnutí a chrípok, tak treba jesť jedla, ktoré podporujú imunitu voči chorobám. Kvasená červena kapusta je tiež veľmi dobra voči chorobám, Zobraziť celý popisJe tu čas prechladnutí a chrípok, tak treba jesť jedla, ktoré podporujú imunitu voči chorobám. Kvasená červena kapusta je tiež veľmi dobra voči chorobám, ba je ešte zdravšia ako surová.

8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 ks
5 strúčikov
0,5 kg
3 ks
140 g
2 PL
2 ks
5 ks
10 ks
2 PL
2 ks
1 ks
2 cm




Postup

  1. 1

    Toto množstvo som použil na 4l hrniec. Červenú kapustu som dal do sitka a nechal odkapať. Do hrnca som na olej dal restovať cibuľu krájanú na drobno. Za chvíľu pridal posekaný cesnak na drobno a zazvor. Krátko podusil a pridal zo sitka červenú kapustu. Dusil som to asi 3 minúty a zalial horúcou vodou do 3/4 hrnca. Teraz do hrnca som pridal údenú krkovicu a koreniny bez soli. Nechal som variť. Kto nechce mäso nemusí dať. Očistil som mrkvu aj petržlen pokrájal na kolieska a dal do hrnca ku kapuste variť.

  2. 2

    Za ten čas čo sa kapustnica varila, očistil som zemiaky a pokrájal na drobno. Po pol hodine varenia, pridal do hrnca paradajkový pretlak a stále varil. Po 50 minútach varenia som vytiahol mäso z hrnca a nechal trochu vychladnúť. Teraz som do hrnca dal variť zemiaky. Mäso som pokrájal na 2cm kocky a späť pridal ku kapustnici. Keď sa zemiaky uvarili, ochutnal som či nie je treba osoliť a teraz som tam pridal malinový džem miesto cukru. Povaril asi 5 minút a odstavil zo sporáka. Nechal postáť asi 15 minút nech prejdu chute. A môžeme servírovať dobrý chlieb k tomu. Zaželať si dobrú chuť a pekne papáme.

Diskusia k receptu

samrlon
Provokatéřy zde řeknou: To jsou divné chutě, taková kapustnice to je o ničem.
sracz
U nás doma na "Vihode i Vichodze" sa hovorí (še hutori, hvari i bisyduje) "každa hižka inakša variška"! Tak prečo nie aj kapustnica s červenou kapustou!?! Je to Tvoj rcp, @patrovecypitrs kamarát a mne sa páči!
izabella929
@patroveckypitrs , toto ma dostalo!...keď som sa vydala, moja svokra tlačila do súdka červenú kapustu..ja som sa na to nemohla ani pozerať..videla som to prvý krát no a keď potom uvarila z nej kapustnicu tiež mi to nebolo dva krát príjemné, pretože všetko bolo komplet červené...vyzerala presne tak ako tvoja..aby som neurobila zlý dojem na svokričku, iba s potlačením všetkých chuťových buniek som ju jedla a hádam sa jej pri jedení množstvo na tanieri zdvojnásobilo, lebo to nemalo konca kraja..s úsmevom iba dodám, že som sa od každej ďalšej návštevy u nej bála, aby zase nebola červená kapustnica na stole..možno dnes s odstupom času, by mi aj chutila..)
pilcik
Podobnú varime. Máme ju veľmi radi je dobrá.
mesiar50
Takto pripravenú kapustnicu som ešte nejedol a tvoju by som veľmi rád ochutnal.
patroveckypitrs
Ďakujem @pilcik a @mesiar50 za úprimné slova. Dodám, poznám jednu pani ta ju je 3x do mesiaca a ma cez 90 rokov a chutí jej celý život. Netreba mat predsudky voči jedlám, ktoré sme nejedli.
frezia68
Výbornú polievku si vymyslel.Kapusta je zdravá a červená oproti bielej obsahuje viac železa,aj vitamínu C.Veru,vyskúšam polievku z červenej,nemusí byť len prílohou k mäsu,húske,kačke... (hoci to mi chutí najviac) a varím ju podľa @sovka s jablkom.Máš 5* :-) .
marianne
Chodim okolo tejto Tvojej cervenej kapustnice, ako okolo horucej kase. Otvorim-zatvorim. Mam rada nektore z Tvojich receptov, masko si vymenim sem-tam za dietnejsie, ale niektore z nich sa stali uz moje oblubene. A tato cervena kapustnica sa mi naramne pozdava, len tu cervenu kyslu kapustu asi nekupim, mas svoju? alebo nejaky osvedceny recept? alebo ju rovnako nalozim do flias ako bielu od @remcula.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia