Bezlepkový dezert
Bezlepkový dezert

Burizonový dezert

mitzy - fotkamitzy, 27. apríla 2017
Burizonový dezert
Foto: mitzy

Ľahké sladké raňajky alebo desiata pre energiu do obeda.

2
porcie
3 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

70 g
125 g
6 PL
4 PL
1-2 ks
3 PL (brezový/kokosový/trstinový)
1 ČL
10-15 g
 na podliatie
1 KL




Postup

  1. 1

    Na panvičke podusíme nakrájané jabĺčko poprášené cukrom a mletou škoricou na masle. Podlejeme trochou vody, premiešame a varíme cca 10 minút.

  2. 2

    Ryžové burizony zmiešame v miske s tvarohom, jogurtom a medom.

  3. 3

    V menších miskách podávame burizonový dezert s jabĺčkami ozdobený kakaom. Kto má rád, pridá si sušené hrozienka. Dobrú chuť ;)

    Burizonový dezert - obrázok 3

Diskusia k receptu

mitzy
@Terinka55 ďakujem ;) chcelo to dnes niečo úmerné zatiahnutému dňu:teplé jabĺčka som skúšala s novým cukrom. Brezovým. Svokor je diabetik tak som ho kúpila do zásoby v čase kávičkovej návštevy.
haji
Tvůj receptík je zajímavý, kombinace surovin neotřelá, to je u tebe, milá @Mitzy , typické. Jsi šikulka. Mně je blíž rýžová kaše s jablíčky a burizony zobkat sólo. Stejně máš ode mě plný počet hvězd. Proč ne?! Krásný den přeji všem!
1x mitzy
mitzy
@Hajinko , tebe by som samozrejme kašu uvarila :) najprv by som sa odplavila ale na papierovej lodičke do krajín, kde ju pestujú. Poobzerám sa, či niekto zo susedov nemaľuje byt, požičala by som si na plavbu novinový klobúk od maliara natietača. Ešte vestu dcérke z bublifuku a môžeme ísť. (Večer prišiel muž, zohrial si to máličko s troškou mlieka. Veľmi mu to chutilo, takže aj s teplotou sa dá pracovať :) bola to taká kaša razom.)
@Ancicka dúfam, že si pochutíš :)
1x haji
haji
@Mitzy (28.4.2017 06:36)
Jsi sluníčko, to bude výprava! U nás "kotí" /prší/ už druhý den, chladno, sychravo, psa by nevyhnal, natož se loďkovat! Tak šup za teplou pec, vyčkáme, až jaro začne pracovat s teplotou do plusu a stav vody na česko-slovenských tocích se ustálí. Tvůj muž je neobyčejný muž, bo takového, který by papal podobnú kašu, neznám. Krásné pozdravení, milá @Mitzy ! Hladím i kočičáky, určo sedí doma.
1x mitzy
popoluska340
mnnam kasa je uzasna,nemam doma burizony,musim ich kupit a zajtra bude kasicka na ranajky.Davam plny pocet moznych bodov.
1x mitzy
mitzy
@Haji (28.4.2017 08:51) :) to on je ;) kočičáčky okupujú detský kočík - dolný priestor na nákup a tvária sa ako plyšáčiky. Mávajú packami smerom ku tebe, počasie je u nás tiež usmoklené.
@Popoluska340 dúfam, že si pochutíš ;)
1x haji
siisa
Výborný nápad na desiatu do práce :) Ďakujem, zasa mám ďalší super receptík :)
1x mitzy
popoluska340
Mila Mitzy ranajky boli vyborne,a urcite budu byvat casto v mojom jedalnicku.V lete budu byvat s marhulami,broskynami,slivkami.A uplne najlepsie je,ze vecer spravim,a rano mam nachystane v dozicke,a mozem ist.Mne hned rano nechuti,az za taku hodinku,vtedy uz zjem bez problemov.


popoluska340
Mila Mitzy tvoj receptik sa u mna udomacnil,uz som vyskusala aj slivky podusenne so skoricou,a este lepsie,taketo ranajky si casto robievam.Dakujem ti velmi pekne za inspiraciu,suroviny su stale doma a nenarocne.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia