Bravčová paštéta s jablkovým pyré

Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
Bravčová paštéta s jablkovým pyré
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
25 g
60 g
4 ks Lady Pink
100 g
1/2 ks
 kúsok
20 g strúhaný
80 g




Postup

  1. 1

    Bravčová paštéta: Na bravčovej masti urestujeme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme a okoreníme čiernym korením. Podlejeme vodou a udusíme domäkka.

  2. 2

    Necháme vychladnúť a rozmixujeme podľa chuti na jemnú alebo hrubšiu paštétu. Dáme do chladničky.

  3. 3

    Jablkové pyré: Očistené jablká zbavíme jadierok a dáme variť do vody s cukrom, pridáme šťavu z citróna a celú škoricu. Varíme 30 minút. Po uvarení scedíme vodu, vyberieme škoricu a jablká rozmixujeme na hladké pyré. Dáme vychladiť.

  4. 4

    Vychladenú paštétu podávame s jablkovým pyré, ktoré zdobíme nastrúhaným chrenom, ako prílohu podávame hrianky z bielej bagety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia